Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baking Powder

Puslica

Vazdušasta i nežnog ukusa, budi slatke uspomene na detinjstvo. To je nova Dr. Oetker Puslica, smeša za kolače po receptu naših baka. Da biste stvorili nezaboravan ukus Beze kora, mini Pavlove torte ili Puslica, sada je potrebno tako malo! Dr. Oetker Puslica smeša za kolače, uz dodatak vode, ključni je sastojak najlepših hrskavih poslastica od belanaca.

 

 

Način pripreme:

1

Uputstvo za pripremu smese od belanaca:

75 ml vode sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj pakovanja. Mikserom mutiti pola minuta minimalnom brzinom, nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta.

2

Savet:

Prema Vašem receptu, u umućenu smesu možete dodati mlevene orahe, lešnike ili kokosovo brašno.


Rernu zagrejati na 150⁰C. Odgovarajući pleh obložiti papirom za pečenje.

3

Puslice - 40 Puslica:

Od pripremljene smese pomoću šprica, kesice ili 2 kašičice, formirati Puslice prečnika oko 3 cm. Pleh staviti u donju trećinu rerne, smanjiti temperaturu na 100⁰C, sušiti 90 minuta. Nakon toga rernu isključiti, vrata delimično otvoriti i nakon 15 minuta pleh izvaditi iz rerne.

4

Recept - Puslica torta:

Nacrtati 2 pravouganika dimenzija 30 x 15 cm. Pripremljenu smesu podeliti na 2 dela i ravnomerno naneti kašikom ili špatulom na označene površine. Peći po uputstvu za pečenje Puslica. Korice pažljivo skinuti sa papira za pečenje. Dr.Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile pripremiti sa 300 ml hladnog mleka i 50 g maslaca, prema uputstvu sa pakovanja. Dodati 100 g mlevenih oraha i promešati. 100 g Dr. Oetker Šlag Krema sa ukusom slatke pavlake pripremiti sa 200 ml hladnog mleka, prema uputstvu sa  pakovanja. Korice filovati sledećim redosledom: kora - fil - šlag - kora - fil - šlag. Po želji ukrasiti Dr.Oetker Mlevenim keksom ili Dr.Oetker Dekorima.

 

5

Savet više - Mini Pavlove torte:

Nacrtati 18 krugova prečnika oko 7 cm. Pripremljenu smesu u tankom sloju naneti na označene površine. Peći po uputstvu za pečenje Puslica. Po tri korice filovati kremom i voćem po želji.

Alergeni

Na pakovanjima naših proizvoda, svi sastojci koji u sebi sadrže alergene označeni su podebljanim velikim slovima, u skladu sa zakonskom regulativom i lako su uočljivi i čitljivi.

Informacije i nutritivne vrednosti Puslica

Prosečna nutritivna vrednost za 100 g proizvoda pripremljenog prema uputstvu sa pakovanja
100 g proizvoda
Energija 1.668 kJ
392 kcal
Masti 0 g
od kojih zasićene masne kiseline 0 g
Ugljeni hidrati 94 g
od kojih šećeri 92 g
Proteini 4,3 g
So 0,16 g

Više detalja o proizvodu

Količina: 185g