Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baking Powder

Čokoladni kolač

Klasika je uvek pravi izbor – ekstra čokoladni i sočan Dr. Oetker čokoladni kolač prvi je izbor svih sladokusaca.

 

 

1

Način pripreme:

Penasto umutiti 150 g maslaca ili margarina sa 3 jaja. Dodati 50 ml mleka, sadržaj kesice, mutiti mikserom max. brzinom 1 - 2 minuta, da se smeša homogenizuje. Pripremljeno testo sipati u dublji pleh (20 x 30 cm) ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći na 180-190ºC oko 20 minuta. Prohlađen kolač po želji preliti čokoladnim prelivom, ukrasiti šlag penom, mlevenim i seckanim orašastim plodovima, dekorima.

2

Savet:

U posudu dodati 100 g izlomljene crne čokolade i 1-2 kašike ulja, lagano otopiti na pari i preliti preko ispečenog kolača. Po želji servirati sa šlag penom.

Alergeni

Na pakovanjima naših proizvoda, svi sastojci koji u sebi sadrže alergene označeni su podebljanim velikim slovima, u skladu sa zakonskom regulativom i lako su uočljivi i čitljivi.

Informacije i nutritivne vrednosti Čokoladni kolač

Prosečna nutritivna vrednost za 100 g proizvoda pripremljenog sa 3 jaja + 150 g maslaca ili margarina + 50 ml mleka 1,5% m.m.
100 g proizvoda
Energija 1.826 kJ
437 kcal
Masti 26 g
od kojih zasićene masne kiseline 16 g
Ugljeni hidrati 44 g
od kojih šećeri 29 g
Proteini 68 g
So 43 g

Više detalja o proizvodu

Količina: 320g