Flag

Šarene kiflice

48 Porcija/e
Srednje teško
60
Mekane, sočne i preukusne kiflice.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za sirup
800 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
500 mlvode
sok od ½ limuna
Za osnovno testo
250 mlmleka toplog
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2jaja
250 mlulja
500 gbrašna
Za I deo testa
100 gbrašna mekog T-400
Za II deo testa
50 gbrašna
30 gDr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Priprema sirupa

U sud stavite vodu, šećer i vanilin šećer. Neka vri 5 minuta pa sklonite sa vatre, dodajte sok od limuna i ostavite da se ohladi.

2

Priprema testa

U toplo mleko sipajte kvasac, vanilin šećer, jaja, ulje i brašnom zamesite testo. Testo podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 g brašna, a u drugi deo 50 g brašna i 30 g kakao praha.

3

Od oba dela testa napravite po 4 loptice.

4

Svaku lopticu razvucite na veličinu desertnog tanjira. Na braon testo stavite jedno belo testo pa sve zajedno još malo oklagijom razvucite. Testo isecite na 12 trouglova, pa uvijte kiflice. Napravite kiflice i od preostalog testa.

5

Pripremljene kiflice slažite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 °C oko 18 minuta ili zavisno od vaše rerne.

6

Dok su još vruće, prelijte pripremljenim sirupom i ostavite da se ohlade pre služenja.