Zagrejte rernu na 180°C. Pekač veličine 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje.
U vanglicu sipajte ovseno brašno, ovsene pahuljice, agava sirup, kokos ulje, so i aromu vanile. Prvo promešajte špatulom, a onda i rukama. Odvojte 80g od smese i prebacite u zamrzivač dok pripremate ostalo. Ostatak smese sipajte u pripremljen pekač i pritisnite rukama.
Za džem sjedinite borovnice, agava sirup, sok od limuna, koricu limuna i chia semenke. Kuvajte minut dva pa borovnice izgnječite viljuškom ili gnječilicom za krompir i nastavite da kuvate još oko dva minuta, sve vreme mešajući da džem ne bi zagoreo. Sipajte džem na pripremljenu koru pa testo koje ste ostavili u zamrzivač izmrvite preko.
Pecite oko 35 minuta ili dok ne postane hrskavo i rumeno.
Izvadite iz rerne i ostavite 10 minuta pre nego što ga prebacite na rešetku za hlađenje.
Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pre nego što ga isečete na 16 parčića.
Napomena: Za ovseno brašno sameljite Dr. Oetker Natural Vibes Ovsene pahuljice.
Slični recepti
Sitni kolači
Sitni kolači
Sitni kolači