U odgovarajući sud sipajte mleveni keks i mlevene orahe.
U šerpicu sjedinite vanilu i kristal šećer, pa prelijte vodom. Dodajte iseckan margarin. Stavite da se kuva onoliko dugo koliko je potrebno da se namirnice otope. Odmah sipajte u sud gde se nalazi keks sa orasima. Promešajte da se smesa ujednači pa je podelite na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g istopljene čokolade. Dobro promešajte da se smesa ujednači. Smesu sa čokoladom podelite na dva jednaka dela, a tako uradite i sa svetlom polovinom.
Na tacnu stavite štelujući kalup veličine 20 x 28 cm. Naizmenično stavljajte tamnu pa svetlu smesu.
Preostalu čokoladu otopite sa uljem i prelijte kolač.
Prebacite u frižider i ostavite najmanje 2 - 3 sata pre nego što isečete štanglice na veličinu 2 x 5 cm.
Slični recepti
Sitni kolači
Sitni kolači
Sitni kolači