Flag

Osnovni recept za biskvit u kalupu sa štipaljkom

1 Testo
Srednje teško
40
Za kalup sa štipaljkom Ø 26 cm
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Vodoravno presecanje kora za torte: Biskvitnu koru položite tako na tabak papira ili tacnu za torte, da donja strana, koja je naročito ujednačeno glatka, gleda na gore. Koru možete da podelite na slojeve uz pomoć konca ili velikog noža.
Recipe Tips
Da bi slojevi bili podjednake debljine, rub kore prethodno zasecite u krug špicastim malim nožem, do dubine od 1 cm. Položite konac u zarez, prekrstite krajeve konca i jako povucite, pritom će konac preseći testo.
Recipe Tips
Koru ćete najlakše da podelite, ukoliko je ispečete dan pre. Da se slojevi kore za tortu ne bi polomili, izdignite je uz pomoć lista papira ili ploče za tortu. U tu svrhu presavijte hartiju s prednje strane na dole i podvucite je pod gornji sloj.
Recipe Tips
Kažiprstima povremeno prihvatite gornju koru, kako bi se hartija provlačila. Odignite gornji sloj. Prilikom podizanja vodite računa, da hartiju držite po mogućstvu vodoravno, u suprotnom biskvit lako može da se prelomi.
Recipe Tips
Ukoliko biskvit treba podeliti nožem, prvo zasecite koru u krug do oko 1 cm dubine. Potom je najbolje uzeti nož, koji je duži od kore, uvući ga u zarez i držati ga vodoravno. Sada možete okretanjem kore da je presečete prema sredini.
Recipe Tips
Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Biskvitnu koru odvojite od kalupa i istresite na rešetku obloženu hartijom za pečenje i ostavite da se ohladi. Pažljivo odstranite hartiju za pečenje. Koru koristite kao koru za voćnu tortu (nafilujte voćem i prelijte Dr. Oetker prelivom za torte) ili je presecite dva puta vodoravno i nafilujte kremom za torte sa maslacem ili slatkom pavlakom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti