Flag

Konkord torta

1 Torta
Srednje teško
60
Trud koji se isplati - čokoladna torta.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Puslica smesa
5 komadabelanaca
180 gšećera
150 gšećera u prahu
1 kašikakakao praha
Mus
75 gotopljenog maslaca
150 gčokolade za kuvanje omekšale
2 komadažumanca
4 komadabelanaca
50 gšećera
Posipanje
malošećera u prahu
1

Priprema

Mikserom muteći najvećom brzinom umutite belanca u čvrst šne, postepeno dodajte šećer. Kada se potpuno umuti, tako da ostane vidljiv zarez nožem, pomešajte šećer u prahu sa kakaom, prosejte i dodajte u smesu. Mutite dok se ne sjedini. Sipajte smesu u špric sa srednjim okruglim otvorom. Na papirom za pečenje obloženu tepsiju spiralno našpricajte dve ovalne kore (kao da crtate puža) veličine 25 x 14 cm. Od preostale smese na drugu papirom za pečenje obloženu tepsiju našpricajte štapiće. Stavite tepsije gore i dole u prethodno zagrejanu rernu. Tokom pečenja rernu ostavite malo otvorenu (zaglavite vratanca varjačom). Ukoliko se ukaže potreba, tokom pečenja tepsijama zamenite mesta.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 120 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 100 °C

2

Puslica smesu ostavite da odstoji preko noći u blago otvorenoj, isključenoj rerni da se suši. Za mus umutite maslac sa čokoladom i žumancima na pari. Kada se umuti, premestite posudu sa smesom u činiju sa hladnom vodom da se ohladi, pa mutite dok ne postane kremasta. Na pari umutite belanca sa šećerom, pa ponovite postupak kao sa čokoladnom smesom i u hladnoj vodi umutite belanca u čvrst šne. Sjedinite obe smese. Nanesite 2/3 čokoladnog musa na jednu puslica koru, poklopite drugom korom. Preostalim musom premažite tortu sa svih strana. Štapiće od puslica smese izlomite na sitne komade i prilepite na površinu i rubove torte. Tortu blago pospite šećerom u prahu i ostavite da odstoji na hladnom do služenja.