U činiji pomešajte mleveni keks, kakao, mleko i otopljeni puter, pa sve sjedinite i oblikujte podlogu u kalupu prečnika 20 cm.
Fil pripremite tako što umutite mleko, slatku pavlaku i krem puding bez kuvanja sa ukusom čokolade. Zatim dodajte otopljenu mlečnu čokoladu, promešajte, dodajte maskarpone sir, promešajte i na kraju dodajte pečene mlevene lešnike, stvarajući bogatu i kremastu smesu. Polovinu fila prebacite u kalup, pa preko nje izlijte ganaš od crne čokolade otopljene sa slatkom pavlakom.
Ostavite tortu dvadesetak minuta u frižider da se ganaš stegne, pa dodajte i ostatak fila preko.
Na kraju, tortu prelijte ganašom od crne čokolade koju ste prethodno otopili sa slatkom pavlakom i dodali mu sitno iseckane lešnike.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte