Flag

Venčići sa orasima

16 Porcija/e
Srednje teško
60
Čim probate ovaj recept, biće vam jasno da je u pitanju vaše omiljeno pecivo ove sezone.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
130 mlmleka toplog
100 gšećera
1 kašikaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 komadjaje
200 gputera/maslaca sobne temperature
otprilike 480 - 500 gmekog brašna T400
Premaz
125 gputera/maslaca sobne temperature
200 gsmeđeg šećera
1 kašikaDr. Oetker Arome ruma
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
200 gseckanih oraha
Dr. Oetker Čoko komadići - nekoliko kašika
Za premazivanje
1 komadjaje
1 kašikamleka
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
1

U većoj činiji pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. Dodajte jaje i puter, a zatim i brašno. Zamesite meko testo koje se ne lepi za površinu, uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite gotovo testo u čistu posudu, pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odmara 40 minuta.

2

Za to vreme u odvojenoj posudi pomešajte puter i smeđi šećer pa dodajte rum i cimet šećer. Dobro sjedinite i ostavite sa strane. Orahe iseckajte na krupno.

3

Testo premesite pa prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Rastanjite ga na veliki pravougaonik uz dodavanje brašna po potrebi kako se ne bi zalepilo za površinu. Na jednu polovinu namažite pripremljeni puter sa šećerom, pa preko pospite seckane orahe. Ostavite malo oraha za posipanje venčića. Zatim pospite i čoko komadiće pa preklopite testo. Pritisnite dlanovima da se orasi lepo sjedine sa testom pa isecite na trake širine 2-3 cm.

4

Uvijajte oba kraja trake na suprotnu stranu. Sjedinite krajeve da formirate venčić pa stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Gotove venčiće premažite jajetom koje ste razmutili sa jednom kašikom mleka, a onda pospite preostalim seckanim orasima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta dok ne dobiju lepu boju. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.