Flag

Šarena rođendanska torta

8 Porcija/e
Srednje teško
90
Rođendanska torta za sve uzraste, jednostavna za pripremu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
300 gšećera
225 gmaslaca
4 komadajaja
2 kašika/eDr. Oetker Arome vanila
125 mlkisele pavlake
450 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 prstohvatsoli
100 mlmleka
50 mlulja
Fil
3 pakovanjaDr. Oetker Dekor Šarene mrvice
2 pakovanjaDr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
600 mlmleka
100 gmaslaca
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
1

Umutiti maslac i šećer i mutiti dok ne postanu kremasti. Potom dodati jedno po jedno jaje muteći nakon svakog dodavanja. Dodajte aromu vanile i dobro sjedinite smesu.

2

Pomešajte suve sastojke u posudici (brašno, prašak za pecivo i so) pa dodajte pola sastojaka u smesu i dobro umutite. U smesu dodajte kiselu pavlaku i mleko pa sve umutite i konačno dodajte drugu polovinu suvih sastojaka i ulje, pa dobro sve sjedinite.

3

Smesu razlijte u 3 kalupa prečnika 24 cm koja ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom (oko 500g smese po kalupu). Testo pecite na 180 stepeni  do 30 minuta, primetićete da su pečene kada krenu da se odvajaju od zidova kalupa.

4

Kore ostavite da se prohlade preko noći pa ih manjim oštrim prstenom za tortu (prečnika 22cm) isecite kako biste dobili gole ivice.

5

Fil za tortu pripremite prema uputstvu sa pakovanja. U 600ml hladnog mleka sipajte sadržaj dve kesice sa filom i mutite na sporoj brzini pola minuta pa jedan minut najvećom brzinom. Dodajte potom u smesu 100g maslaca prethodno penasto umućenih i sve dobro umutite.

6

Filujte kore tako što ćete ređati sledećim redosledom:  kora, fil, pakovanje šarenih mrvica, kora, fil, šarene mrvice, kora, fil šarene mrvice. Po jednom sloju fila vam je potrebna jedna kesica Dekor šarenih mrvica. Ohladite tortu par sati i služite.