Flag

Rozen kolač sa keksom

60 štanglica/e
Jednostavno
40
Ukusni rozen kolač sa filom od mlevenog keksa i čokoladnom glazurom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Odmah nakon nanošenja glazure, po želji ukrasiti otopljenom belom čokoladom ili posuti mlevenim keksom, krupno seckanim orasima ili pečenim lešnicima.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Fil
350 gšećera
500 mlmleka
100 gčokolade
250 gmargarina
500 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
Glazura
100 gčokolade za kuvanje
2 kašika/eulja
Kore
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
1

Priprema fila

U šerpu sipati 350 g šećera. Karamelizovati šećer. Sipati 500 ml mleka i zagrevati uz neprestano mešanje do ključanja dok se šećer ne otopi. Dodati 100 g čokolade (prethodno izlomljene na kockice) i 250 g iseckanog margarina i mešati dok se sve ne otopi. Skloniti sa šporeta. Dodati 500 g mlevenog keksa i sve dobro promešati.

2

Filovanje kora

Toplim filom filovati sve kore osim poslednje. Kada se malo prohladi, pokriti folijom, pritisnuti i staviti u frižider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 100 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 2 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

  • Odmah nakon nanošenja glazure, po želji ukrasiti otopljenom belom čokoladom ili posuti mlevenim keksom, krupno seckanim orasima ili pečenim lešnicima.