Flag

Plitvička štrudla

24 Porcija/e
Srednje teško
90
Recept za ukusnu štrudlu sa 4 vrste nadeva.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
1 kgbrašna
2 komadajaja
400 mljogurta
200 mlmleka
100 mlulja
100 gputera/maslaca
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
kora jednog limuna
malosoli
Nadev od maka
250 gmaka
150 gšećera
150 mlmleka
20 gputera/maslaca
1 komadbelance
Nadev od oraha
200 goraha
50 gmlevenog keksa
100 gšećera
150 mlmleka
20 gputera/maslaca
1 komadbelance
1 kašičicazačina za medenjake
Nadev od sira
500 gsira svežeg
4 komadažumanca
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
100 gšećera
kora ½ limuna
10 gDr. Oetker Gustin
Nadev od rogača
100 gmlevenog rogača
150 gmlevenih badema
150 gšećera
otprilike 200 - 300 mlmleka
20 gputera/maslaca
50 gsuvog grožđa
20 gsuvih smokava
2 kašika/eruma
Premaz
1 komadjaje
1 komadžumance
1 kašikamleka
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Testo

Od brašna i ostalih sastojaka zamesiti testo. Na kraju dodavati so postepeno i ostaviti da raste 1-1,5 h na sobnoj temperaturi.

2

Nadev od maka

Sve sastojke preliti vrućim mlekom ugrejanim sa puterom, izmešati da bude kompaktno, a belance naknadno dodati i umešati da se zgusne fil.

3

Nadev od oraha

Sve sastojke preliti vrućim mlekom ugrejanim sa puterom, izmešati da bude kompaktno, a belance naknadno dodati i umešati da se zgusne fil.

4

Nadev od sira

Pomešati sve sastojke.

5

Nadev od rogača

Smokve iseći na sitne komadiće. Sa vrelim mlekom i puterom preliti sve sastojke i izmešati.

6

Filovanje

Na brašnjavoj površini razvući testo tanko, u pravougaonik, staviti red oraha, pa ga zatvoriti sa testom sa jedne strane, sa druge strane staviti red maka i zatvoriti, a u sredinu nadev od sira. Isti postupak i sa drugim delom testa samo što se testo premaže džemom od šljiva, pa staviti fil od rogača i fil od oraha te nadev od sira. Nadevi mogu da se kombinuju po želji, da bi štrudle bile raznovrsnije i šarenije.

Na prvu štrudlu posuti preko sira listiće badema. Premazati štrudlu sa smesom za premaz, pa je peći bez dizanja na 190-200°C oko 30-45 minuta. Po potrebi tokom pečenja prekriti aluminijskom folijom da ne izgore.