Flag

Osam kolača od jedne smese

100 komada
Srednje teško
180
Odlična ideja koja će vam uštedeti vreme i sastojke potrebne za pripremu sitnih kolača.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci za osnovnu smesu
250 gmaslaca
150 gšećera u prahu
2 komadajaja
2 kašičiceDr. Oetker Arome vanila
400 gmekog brašna T 400
6 gDr. Oetker Prašak za pecivo
1. deo
50 gkokosovog brašna
maloDr. Oetker Kakao praha
2. deo
80 gpečenih, mlevenih lešnika
maloseckanog lešnika
50 gcrne čokolade
1 komadbelance
3. deo
65 gmlevenih oraha
Dr. Oetker Cimet šećer
mak
4. deo
50 gmlevenog keksa
1 kašičicaDr. Oetker Kakao praha
1 kašičicaDr. Oetker Arome ruma
50 gbele čokolade
Dr. Oetker Noćno nebo Mix Dekoracija
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao praha
Picture - Dr. Oetker Kakao praha
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Noćno nebo Mix Dekoracija
1

Mikserom umutite maslac i šećer u prahu, pa dodajte jaja i aromu vanile i još malo umutite. Posebno sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u prethodnu smesu i sve zajedno umutite. Smesu podelite na 4 jednaka dela.

2

U 1.deo dodajte kokosovo brašno. Od smese napravite dve vrste kolača kako je prikazano u videu. Za kokos kiflice uzimajte po 10g od smese. Za drugi kolačič napravite kuglicu i višljuškom pritisnite. Viljušku prethodno umočite u kakao tako da pritiskom na kolač ostanu braon linije. Pecite na 160 °C 12-13 minuta. Kokos kiflice, nakon što su ispečene, uvaljajte u šećer u prahu kome možete  dodati vanilin šećer ako ga sami meljete.

3

U 2. deo testa dodajte mleveni lešnik. Između dva papira za pečenje razvucite testo. Modlicama isecite kolače, manji krug za išlere i veću modlicu za cvet. Pre pečenja cvet premažite belancetom i na polovinu pospite krupno seckanim lešnikom. Pecite 10 minuta na 200 °C. Nakon što su se kolači ohladili, cvetiće možete umočiti u crnu čokoladu, a išlere prefilujte kremom po želji i glazirajte čokoladom.

4

U 3. deo dodajte mlevene orahe. Između dva papira za pečenje razvucite testo. Od polovine smese isecite srca. Složite na pleh, premažite belancetom i pospite cimet šećerom. Od druge polovine napravite kuglice. Premažite ih belancetom i uvaljajte u mleveni mak. Složite na pleh a sredinu udubite uz pomoć drške od varjače. Pecite na 180 °C  oko 13-15 minuta. Kada se kolači ohlade, mak kuglice napunite džemom ili kremom po želji.

5

U 4.deo dodajte mleveni keks, kakao i aromu ruma. Smesu podelite na dva dela. Od jednog dela napravite kolače u obliku duge, a od drugog dela kocke. Za linije koristiti dasku za njoke i mleveni keks. Pecite na 180 °C  oko 12-15 minuta. Kada se kolači ohlade umočite ih u belu čokoladu, a duge pospite dekoracijom Noćno nebo.