Flag

Millefoglie

6 Porcija/e
Srednje teško
60
Ukusni desert sa lisnatim testom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Millefoglie
0.5domaćeg lisnatog testa
50 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
Ganaš bela čokolada
100 gslatke pavlake
150 gbele čokolade
50 gputera/maslaca
100 gmaskarpone
1 prstohvatkardamoma
1 prstohvatsoli
Voćni „džem“
1 komadkrušaka
1 komadjabuka
1 komaddunja
3 kašika/esoka od limuna
30 gšećera
5 gmešavine začina za medenjake
1 kesicakaramel šećera
1 kašičicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
Posluživanje
100 gdulche de leche karamel namaza
20 gbadem listića
10 gborovnica svežih
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Millefoglie

Razviti lisnato testo, prebaciti na pleh sa papirom za pečenje, izbockati viljuškom. Poprskati sa malo hladne vode i posuti šećerom u prahu sa cimet šećerom. Prekriti papirom za pečenje i peći 5 minuta na 170 C, potom pritisnuti drugim plehom i vratiti u zagrejanu rernu na 200 C, dok ne bude zlatne karamel boje. Skloniti pleh i papir i sa još vrućeg testa auštehovati krugove za millefoglie, a ostatak testa sačuvati za panna cottu.

2

Ganaš bela čokolada

Zagrejati slatku pavlaku. Dodati so i kardamomom, preliti preko čokolade i putera, umešati mascarpone, izmešati u glatku smesu, ohladiti, prebaciti u dresir kesu.

3

Voćni „džem“

Kruške oljuštiti i iseći na kocke 1x1 cm. Otopiti šećer u karamelu, ubaciti voće, dodati sok limuna i začine, izmešati i dodati džemfix, kuvati dok voće malo ne omekša u svom umaku. 

4

Posluživanje

Na tanjir staviti jednu pločicu lisnatog testa, dresir kesom nanositi ganaš od bele čokolade i dulce leche, ponoviti postupak sa još 2 pločice i završiti pločicom. Ukrasiti džemom i šljivama te bademom i borovnicom.