Flag

Mađarska mešana salata

1 Zimnica
Jednostavno
40
Mađarska mešana salata po originalnoj recepturi.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 kgpaprike zelenih
1 kgparadajza
1 glavicakupusa (oko 750 g)
1 glavicacrnog luka (velika glavica)
1 komadfeferona
malobibera crnog (nekoliko zrna)
1 kesicaDr. Oetker Pikant fixa kiselog
1,75 litravode
0,3 litrasirćeta (8%)
150 gšećera
Picture - Dr. Oetker Pikant fixa kiselog
1

Priprema

Papriku prepolovite, očistite i operite. Ostavite da se ocedi, potom je isecite na fine rezance. Paradajz operite, ocedite, odstranite peteljke, očistite koren peteljke i isecite ga na četvrtke. Sa kupusa odstranite nekoliko spoljašnjih listova, isecite glavicu na osmine, odstranite unutrašnji koren, operite kupus, ocedite ga i iseckajte na rezance ili ga izrendajte. Crni luk oljuštite, eventualno presecite na pola, isecite ga na tanke listiće i razdvojite na pojedinačne prstenove. Feferonu očistite, operite i isecite na tanke kriške. Pripremljeno povrće pomešajte i napunite u tegle. Dodajte zrna crnog bibera. Marinadu pripremite prema uputstvu sa kesice Pikantfix-a. Nakon pripreme marinade, odmah prelijte povrće naslagano u teglama. Tegle zatvorite poklopcima na navoj i okrenite ih da odstoje na poklopcu oko 5 minuta.Čuvajte na suvom i hladnom mestu.