Flag

Limun kapkejkovi sa borovnicama

15 Mafina
Srednje teško
45
Zasladite dan sebi i svojim najmilijima uz zanimljivu kombinaciju ukusa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
200 gbrašna
175 gšećera
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
2 komadajaja
100 gputera/maslaca
50 mlulja
130 mljogurta
100 mlsoka od limuna
kora jednog limuna
5 mlDr. Oetker Arome vanila
Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Punjenje
100 gborovnica
40 gšećera
10 gDr. Oetker Gustin
50 mlvode
kora jednog limuna
Krem
2 komadajaja
130 gšećera
120 gputera/maslaca
150 mlslatke pavlake
100 mlsoka od limuna
kora jednog limuna
Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Dekoracija
1 kesicaDr. Oetker Dekor Mix perle
Limunada
300 mlvode
4 komadalimuna
kora dva limuna
120 gšećera žutog
700 mlgazirane vode
10 gkurkuma
10 komadaborovnica
4 komadakoluta limuna
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Osnova

U dve posude odvojeno pomešati sve suve i vlažne sastojke. Vlažne sastojke sipati u suve uz konstanto mešanje. Masu izliti u kalupe i peći na 170 C, 22 minuta.

2

Punjenje

U šerpu staviti borovnice, koru limuna i šećer. Kuvati dok se borovnice ne raspadnu. Razmutiti gustin u malo vode i dodati u šerpu. Kuvati još 5 minuta.

3

Krem

Umutiti slatku pavlaku u šlag, sve ostale sastojke staviti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi uz konstastno mućenje žicom dok masa ne postane gusta i kompaktna. Ohladiti krem i spojiti sa slatkom pavlakom.

4

Limunada

U avanu pomešati koricu limuna i żuti šećer. U bokal sipati limunov sok, kurkumu i sadržaj avana. Naliti hladnom gaziranom i običnom vodom, promešati. Na dno čaše staviti borovnice, kolutove limuna i naliti limunadu.

5

Serviranje

Hladne mafine zarezati nožem i napuniti punjenjem od borovnica, na mafin staviti krem od limuna i posuti miksom šarenih dekor perli.