Flag

Lenja pita sa filom od jabuka

1 kolač
Srednje teško
40
Kolači iz tepsije sa filom od jabuka.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
alu-folija
Fil od jabuka
1,5 kgjabuka
1 kašikavode
150 gšećera
30 gmaslaca
na vrh nožacimeta mlevenog
100 gsuvog grožđa
malošećera
Mućeno testo
250 gmekog margarina ili maslaca
200 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 komadjaje
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Fil od jabuka

Oljuštite jabuke, isecite na četvrtke, očistite i sitno iseckajte, izdinstajte sa preostalim sastojcima, povremeno promešajte. Ostavite jabuke da se ohlade, eventualno došećerite. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i zagrejte rernu.

2

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte jaje i mutite oko ½ minuta najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte 2/3 brašna u umućenu smesu, zamenite metlice miksera onim za mešenje i dodajte preostalo brašno. Polovinu testa ravnomerno rasporedite po tepsiji, blago pritisnite i po rubovima podignite oko ½ cm.Na otvorenoj strani tepsije stavite višestruko savijenu alufoliju i oblikujte rub. Ravnomerno rasporedite fil preko testa. Preostale mrvice od testa rasporedite preko fila i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja stavite tepsiju na rešetku za kolače.