Flag

Kokos kapkejkovi

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Recept za kapkejkove sa egzotičnim ukusom kokosa!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
140 gbrašna
40 gkokosovog brašna
170 gšećera
0,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
200 mlmleka
2 komadajaja
100 gputera/maslaca
40 gkokosovog ulja
Punjenje
80 gbadema
80 gšećera u prahu
20 gkokosovog ulja
80 gputera/maslaca
5 mlDr. Oetker Arome vanila
Krem
120 gbelog mlečnog krema
150 gmaskarpone sira
50 gšećera u prahu
5 mlarome kokosa
100 gkokosovog brašna
Dekoracija
6 komadaokruglih čoko keksića
20 komadačoko bombonica
Šejk
200 mlbademovog mleka
80 mlmleka kondenzovanog
2 kašika/ekokosovog proteina
20 gmeda
Dr. Oetker Boja za kolače plava
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače plava
1

Osnova

U posudi pomešati dve vrste brašna, dodati kokosovo ulje i rastopljeni puter. Promešati i dodati jaja i mleko. Sve umutiti i izliti u modle, peći 22 minuta na 170 C.

2

Punjenje

U blenderu pomešati prvo badem i šećer. Prebaciti u činiju i dodati mekani puter, tečno ulje i aromu vanile. Sjediniti.

3

Krem

Mutiti mascarpone i prah šećer, dodati beli krem i aromu kokosa. Umešati kokosovo brašno, pola količine. Drugu polovinu ostaviti za dekoraciju. Na svaki kapkejk staviti okrugli keks i 3-4 bombone da izgleda kao otisak šape medveda. Okolo posuti kokosom.

4

Šejk

U blender sipati sve sastojke i izblendati. Pred kraj dodati plavu boju za kolače. Dekorisati kokosovim brašnom.

5

Serviranje

Napraviti zareze u kapkejkovima i sipati punjenje. Naneti krem na vrhove kapkejkova i dekorisati čoko keksićima i čoko bombonama.