Flag

Koh keks

12 Porcija/e
Jednostavno
60
Osvežite se sočnim zalogajima ukusnog koha od mlevenog keksa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za testo
4 komadajaja
150 gšećera
200 mlmleka
100 gpšeničnog griza
300 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Za preliv
700 mlmleka
300 mlpavlake za kuvanje
80 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema testa

Dobro umutiti 4 jaja mikserom. Postepeno dodavati 150 g šećera i 1 kesicu vanilin šećera, i nakon toga dodati 200 ml mleka. U izmućenu smešu polako dodati 300 g mlevenog keksa, 1 kesicu praška za pecivo, 100 g pšeničnog griza i ručno izmešati. U dublji pleh dimenzija 20 x 30 cm ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati pripremljenu smešu i poravnati. Peći na srednjem nivou prethodno zagrejane rerne, na 180 ºC, 20 minuta.

2

Priprema preliva

Dok se testo peče, u šerpu sipati 700 ml mleka i 80 g šećera, zagrejati do ključanja, dok se šećer ne istopi. Dodati 300 ml pavlake (krema) za kuvanje i 2 kesice vanilin šećera, zagrevati i mešati da se svi sastojci sjedine (ne treba da provri). Nakon toga skloniti sa šporeta i rashladiti masu oko 10 minuta. Ispečeno testo izbockati viljuškom ili čačkalicom, pa preliti prohlađenim prelivom. Ostaviti 1 sat da kolač upije preliv, najbolje do sutra.

3

Predlog za ukrašavanje

Po želji posuti Dr. Oetker Kakao prahom.