Flag

Karamel kapkejkovi sa kokicama

15 Porcija/e
Srednje teško
60
Pripremite neobične i neodoljivo ukusne kapkejkove dekorisane slanim kokicama!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
140 gbrašna
140 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom čoko-nugata
10 gkaramel šećera
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
200 mlmleka
2 komadajaja
100 gputera/maslaca
30 mlulja
Punjenje
150 gšećera žutog
90 mlslatke pavlake
75 gputera/maslaca
Krem
50 gpunjenja
250 mlslatke pavlake
1 kašikakrem sira
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
5 mlDr. Oetker Arome vanila
Dekoracija
50 ggotovih slanih kokica
Karamel mleko
40 gšećera
300 mlmleka
30 gputera/maslaca
30 gDr. Oetker Kakao
penaste bombone za dekoraciju
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Osnova

U posudi pomešati brašno, puding, šećer, karamel šećer i kašičicu praška za pecivo. Promešati i postepeno dodavati mleko. Jaja, istopljeni puter i ulje dodati u posudu i sve jednako umešati. Izliti u kalupe. Peći 22 minuta na 170 C.

2

Punjenje

Sve sastojke staviti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi. Skloniti sa vatre kad se boja promeni u karamel boju.

3

Krem

Umutiti slatku pavlaku sa kremfixom, krem sirom i delom karamel punjenja, dodati aromu vanile.

4

Karamel mleko

Karamelizovati šećer do srednje tamne karamel boje, naliti mlekom, kuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, dodati malo putera, servirati u šolje sa nekoliko penastih bombona na vrhu, pa ukrasiti kakao prahom.

5

Serviranje

Kapkejkove zaseći i puniti punjenjem, naneti krem preko, kokice zalepiti za krem, ukrasiti dodatno sa još malo karamel punjenja.