Flag

Hleb sa maslinama

1 Pecivo
Srednje teško
60
Donosimo vam originalan recept za hleb sa Mediterana.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Hleb je odličan kao prilog uz roštilj.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Uski četvrtasti kalup (30 x 11 cm)
malo masnoće
Kvasno testo
30 gmaslina/e zelenih
1 komadjabuka
350 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
1,5 kašičicesoli
125 gkrem sira sa začinskim biljem
125 mlmleka toplog
2 kašika/emaslinovog ulja
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pripremite

Isecite masline na sitne listiće. Jabuku oljuštite, očistite i grubo narendajte.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i rendanu jabuku i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Na kraju dodajte seckane masline. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i zagrejte rernu. Testo pospite brašnom, izvadite iz činije i na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite ručno, pa stavite u kalup. Ostavite još jednom da odstoji dok se vidno ne uveća. Testo dijagonalno zasecite oštrim nožem oko 1 cm duboko, ne pritiskajte testo. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Izvadite hleb iz kalupa i stavite na rešetku da se ohladi.

  • Hleb je odličan kao prilog uz roštilj.