Flag

Džem šljiva cimet

4 teglica
Srednje teško
30
Odlična kombinacija ukusa za zimske dane.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 kgšljive očišćenih
250 gšećera (može i manje ili više po ukusu)
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 3:1
sok od ½ limuna
1 kesicaDr. Oetker Mleveni cimet
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 3:1
Picture - Dr. Oetker Mleveni cimet
1

Oprati šljive, ukloniti koštice i iseckati na komadiće srednje veličine. Izmeriti 1kg i staviti u šerpu.

2

Šljivama dodati limunov sok, Džemfix i 2 kašike šećera od ukupne izmerene količine šećera.

3

Smesu kuvati na srednjoj vatri, kada provri dodati ostatak šećera i cimet.

4

Po potrebi smanjiti vatru, šljive kuvati dok ne omekšaju uz povremeno mešanje i dok se smesa ne zgusne.

5

Po želji na kraju ispasirati šljive štapnim mikserom, time se dobija svilenkasta tekstura kao na slici.

6

Džem rasporediti u teglicama koje su prethodno oprane ključalom vodom. Čim zatvorite teglicu, okrenite je naopačke i ostavite je tako da stoji 5 minuta.

7

Nakon toga vratite teglice u normalan položaj, čim se džem ohladi spreman je za jelo.