Flag

Dr. Oetker Profiterole

otprilike 25 - 30 profiterola
Jednostavno
45
Profiterolama retko ko da može da odoli! Priprema je brza i jednostavna.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Profiterole
1 litarmleka
2 komadajaja
50 mlulja
mleveni lešnici
1

Rernu uključiti na 200°C (donji i gornji grejač). Obložiti pleh papirom za pečenje ili podmazati uljem. U posudu za mućenje dodati 2 jaja, 4-5 kašika vode, 2-3 kašike mleka, 4-5 kašika ulja i sadržaj kesice za testo 70 g. Mutite mikserom najpre manjom brzinom, a potom najvećom brzinom najmanje 5 minuta. Uz pomoć šprica (ili dve kašičice) napravite loptice prečnika 2 – 2,5 cm i pecite na srednjem nivou rerne dok blago ne porumene (25-30 minuta). Izvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

2

U šerpu sipati 500 ml mleka i dodati smešu za čokoladni sos. Kuvati na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući. Kada provri, kuvati još 2-3 minuta pa skloniti sa šporeta i povremeno promešati.

3

U činiju za mućenje sipati 500 ml hladnog mleka i sadržaj kesice za krem. Mutiti mikserom najpre manjom brzinom, a potom najvećom brzinom oko 3-4 minuta. Vanila kremom napuniti špric, pa njime probijati loptice i puniti ih. Loptice se mogu i podeliti na pola pa filovati kašičicom.

4

Napunjene loptice prelijte  čokoladnim prelivom i obilno pospite lešnikom. Možete ih servirati odmah, a preporuka je da odostoje nekoliko sati u frižideru, kako bi se filovi rashladili, a testo natopilo.