Flag

Čoko-biskvit desert

20 komada
Jednostavno
40
Čokoladna poslastica u kombinaciji sa keksom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm)
1kesa za zamrzivač
Čokoladni krem
150 gčokolade za kuvanje crne
450 gmlečne čokolade
150 gkokosove masti
200 gslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
Dodatno
250 gkeksa (gotov puter keks)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Kalup obložiti velikom rasečenom kesom za zamrzivač.

2

Čokoladni krem

Obe čokolade grubo izlomiti. Iseckati kokosovu mast na sitno, sve zajedno izmešati sa slatkom pavlakom i rastopiti u šerpi i dobro promešati. Na kraju dodati vanilin šećer. 

3

Ređanje slojeva

Kalup najpre obložiti slojem puter keksa, keks eventualno izlomiti po želji. Nakon toga staviti puno čokoladnog krema na sloj keksa tako da keks bude prekriven. Ređati naizmenično keksi i čokoladni krem (7-8 slojeva). Ostaviti kalup oko 5 sati u frižideru (najbolje preko noći) da se krem stvrdne.

4

Uz pomoć noža i kese za zamrzivač odvojiti kolač od kalupa i pažljivo ga izručiti na tanjir.

5

Pažljivo skinuti kesu za zamrzivač i poslužiti hladan kolač isečen na kriške.