Flag

Beze torta

8 Porcija/e
Srednje teško
60
Kombinacija puslice, šlag krema i čokoladnog fila u jednoj poslastici.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za beze korice
8 komadabelanaca
1 prstohvatsoli
500 gšećera
1 kašikasirćeta
2 kašičiceDr. Oetker Arome vanila
Za fil i krem
400 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
50 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
mešano voće po želji
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
1

Beze korice

Belanca sipajte u sud i mikserom malo umutite da zapene. Dodajte prstohvat soli i nastavite da mutite, a onda postepeno sipajte šećer. Mutite neprestano 8-10 minuta. 


U umućena belanca dodajte sirće i aromu vanile. Promešajte i sipajte u dresir kesu. Na pleh stavite papir za pečenje i formirajte krugove prečnika 8-10 cm.


Stavite da se suši na 100 °C dva sata ili u zavisnosti od Vaše rerne.

2

Čokoladni fil i krem

U odgovarajući sud sipajte 300 ml hladnog mleka, pa dodajte krem puding sa ukusom čokolade. Mutite mikserom pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, 3 minuta. 


Umutite šlag krem sa 100 ml hladnog mleka.


Na tacnu stavite jednu beze koru, sipajte čokoladni fil, pa šlag krem. Preko stavite drugu beze koru i ponovite filovanje. Ukrasite voćem po želji. Ostavite da se ohladi pre služenja. 


Napomena

Možete filovati samo po jednu beze koru.