Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Zvezda od cimeta sa glazurom

Pužić od cimeta na drugačiji način

10 Porcija/e

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zvezda od cimeta sa glazurom

Dizano testo:

700 g brašna
0,5 kašičice soli
200 ml mleka
100 ml vode
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
70 g šećera
2 jaja
70 ml suncokretovog ulja

Nadev od cimeta:

190 g smeđeg šećera
120 g maslaca
oko 2 - 3 kašičice cimeta mlevenog

Glazura:

50 g maslaca mekanog
120 g sirnog namaza
100 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Priprema

Priprema

1

Dizano testo

Brašno i so stavite u posudu, lagano zagejte mleko i vodu sa šećerom i kvascem (ne kuvati), zatim ulijte u brašno, dodajte jaja i ulje i umesite u elastično testo. Testo prekriveno vlažnom krpom ostavite na toplom da odstoji najmanje 90 minuta.

2

Nadev od cimeta

Maslac, šećer i cimet otopite u maloj šerpici, pomešajte i stavite sa strane. Prethodno zagrejte rernu.

3

Oblikovanje zvezde

Dizano testo podelite u 4 jednaka dela. Svaki komad razvaljajte na krugove jednake veličine (prečnik oko 25 cm). Jedan krug premažite nadevom od cimeta. Na to stavite drugi krug i takođe ga premažite nadevom. Nastavite tako dok ne potrošite sve krugove. Gornji krug ne premazuje se nadevom. Stavite staklenu čašu u sredinu, glatkim nožem pravilno zarežite u obliku zvezde tako da dobijete 16 delova. Sada uzmite po dva dela u jednu ruku i dva puta ih izvrnite prema spolja. Potom spojite završetke. Nastavite na taj način sa svim delovima. Zvezdu premažite s malo pavlake ili mleka i pecite na temperaturi od 200°C oko 20-25 minuta.

4

Glazura

Dok se zvezda nalazi u rerni, izradite glazuru. Homogeno pomešajte sve sastojke.