Flag

Uskršnja korpa od testa

1 korpa
Teško
180
Idealna dekoracija za uskršnju trpezu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Korpa od testa
1,5 kesiceDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kgbrašna mekog T-400
200 mltople vode
200 mlmleka (toplog)
200 mlulja
2 kašičicesoli
1 kašičicašećera
1jaje
Ukrasi
100 gbrašna mekog T-400
15 gsoli
20 gDr. Oetker Gustin
70 mlvode hladne
Uskršnja jaja
Dr. Oetker Carmin Bubamare komplet za farbanje jaja
bela obarena jaja
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Carmin Bubamare komplet za farbanje jaja
1

U sud sipajte toplo mleko, ulje i polovinu kvasca. U drugi sud sipajte toplu vodu i drugu polovinu kvasca. Ostavite 10 minuta. Nakon toga, sadržaj iz oba suda sipajte u vanglicu, dodajte šećer i so i brašnom zamesite testo. Nauljite činiju i u njoj ostavite testo da naraste, oko 30-45 minuta.

2

Jednu veću činiju (prečnika 23 cm) i dve manje (prečnika 11 cm) okrenite naopačke, obložite alu-folijom i premažite uljem.

3

Testo razvucite na pravougaonik na pobrašnjenoj radnoj površini i isecite trakice 1,5 cm širine. Na obrnutoj većoj činiji složite oko 12-15 traka unakrsno. Dno činije na kom se trake prepliću pritisnite čašom da se izravna. Od drugih trakica, kao da pletete, napravite bočnu stranu. Isecite višak od trakica. Premažite umućenim jajetom i pecite na 200 ℃, 35-45 minuta. U toku pečenja pokrijte alu-folijom, po potrebi.

4

Od tri trakice napravite pletenicu. Savijte ukrug i napravite postolje za činiju. Na isti način napravite još jedan krug od pletenice ali veći, u veličini prečnika već gotove korpe od testa. Da biste pripremili drške, napravite dve manje pletenice i prebacite ih preko manjih činija. Višak testa isecite.

5

Premažite jajetom i pecite na 200℃, 20-25 minuta.

6

Korpa se slaže sledećim redosledom: postolje, korpa, pletenica u obliku kruga koja se sa gornje strane naslanja na korpu i drške. Drške i korpu fiksirajte čačkalicama.

7

Napravite ukrase tako što sjedinite brašno, gustin, so i vodu i umesite testo. Sekačima isecite cvetiće i listiće. Donju stranu premažite vodom i zalepite na korpu. Obojite jestivim bojama u prahu. Uskršnja jaja pripremite i obojite po uputstvu sa pakovanja, a onda ih stavite u pripremljenu korpu.