Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte so, jaje i sir i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje), tako da dobijete glatko testo. Na kraju dodajte pistaćije i semenke bundeve. Na radnoj površini još jednom kratko promesite testo i pritom oblikujte u okrugli, pljosnati hleb (Ø 25 cm). Stavite hleb na papirom za pečenje obloženu tepsiju i pecite, pritome 10 minuta pred kraj pečenja premažite kolač umućenim žumancetom sa mlekom.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb da se ohladi na rešetki.
Penasto umutite maslac. Dodajte vlašac, mirođiju, crni i beli luk, dobro sjedinite i posolite i pobiberite po ukusu.
Ohlađeni hleb presecite dva puta vodoravno. Sve četiri strane preseka namažite maslacem sa začinima. Donji sloj hleba dekorativno obložite sirom, paradajzom, tikvicama, lukom i paprikama. Spojite hleb i uz pomoć reckavog noža isecite na parčiće (kao tortu).
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva