Zmaj torta

Torta sa filom od blanširanih badema

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 70 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zmaj torta

Testo:

8 žumanca
400 g šećera
200 g margarina sa maslacem
700 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
rendana kora limuna
100 ml vina belog
50 g brašna za posipanje

Fil:

600 g badema blanširanih
8 belanaca
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
400 g šećera
500 ml maraskina (liker od višnje)
0,5 kašičice soli
džem od pomorandže

Dekoracija:

šećer u prahu

Priprema

Priprema

1

Odvojiti žumanca od belanaca. U žumanca uz stalno mešanje dadavati šećer, burbon vanila šećer i prašak za pecivo. Kada se šećer i žumance sjedine dodati margarin sobne temperature. Mešati mikserom dok se sve ne sjedini. Nakon toga narendati koru od jednog limuna i nastaviti mućenje uz dodatak vina. Nastaviti mešanje uz dodavanje brašna sve dok se ne dobije tvrdo elastično testo. Premesiti testo rukama i podeliti na dva dela.

2

Ulupati belanca sa šećerom, uz dodatak soli i vanilin šećera. U samlevene blanširane bademe nasuti maraskino i promešati. U šam od šećera i belanaca, uz lagano mešanje, špatulom dodavati bademe aromatizovane sa maraskinom. Prvi deo testa razviti na debljinu od nekoliko milimetara preko papira za pečenje, na kojem se prethodno ucrta krug veličine tepsije. Odstraniti visak testa i prebaciti ga zajedno sa papirom u pleh za pečenje. Manjim nožem iseći testo u koncentrične krugove širine 4-5 cm. Izvaditi poslednji, mali krug testa koji preostane u sredini. Testo premazati džemom od pomorandže.

Fil kašikom nanositi preko testa, tako da se prate krugovi.

3

Drugi deo testa (ostatak) istanjiti oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara, pa iseći radlom na trake širine 1 cm. Trakama od testa se plete šara zmaja preko fila od badema. U sredinu se stavlja glava zmaja napravljena od testa.

4

Peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 40 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi i posuti prah šećerom.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: