Žerbo bombice

Ukusne bombice sa mlevenim keksom i prelivom od crne i bele čokolade.

30 bombica

Jednostavno 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Žerbo bombice

Sastojci:

300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 g oraha mlevenih
300 g marmelade od kajsija
3 kašičice Dr. Oetker Arome vanila
300 g čokolade za kuvanje crne
100 g čokolade za kuvanje bele
6 kašika/e ulja

Priprema

Priprema

1

U sud sipajte mleveni keks, mlevene orahe i marmeladu od kajsija. Promešajte pa dodajte aromu vanile, a onda nastavite sa mešanjem dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od smese odvajajte po 25 g i pravite kuglice. Ostavite da se ohlade dok topite čokoladu.

2

Crnu čokoludu otopite sa 4 kašike ulja, a belu sa 2 kašike ulja. Crnu čokoladu sipajte u keramičku šolju ili čašu, a belu u dresir kesu.

3

Bombicu zabodite na drveni štapić. Umočite u crnu čokoladu, malo otresite višak, a onda prelijte belom čokoladom i nastavite, držeći za drveni štapić, da treskate i pomerate bombicu levo-desno da se ocedi višak čokolade. Provucite kroz žičani stalak tako da bombica ostane gore, a štapić izvučete dole. Nastavite sa glaziranjem preostalih bombica. Ostavite da se čokolada stegne, a onda ih skinite sa stalka i prebacite u papirne korpice.

4

Napomena

Od ove količine, ako pravite bombice od 25 g, možete napraviti 30 komada. Kada skidate bombice sa stalka, nemojte golim rukama, jer će ostati trag od prstiju, a čokolada se otopiti, već koristite  higijenske rukavice od lateksa ili navucite čistu kesu za zamrzivač. Koristite manje papirne korpice, prečnike 2 cm.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: