Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Žerbo bombice

Ukusne bombice sa mlevenim keksom i prelivom od crne i bele čokolade.

30 bombica

Jednostavno 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Žerbo bombice

Sastojci:

300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 g oraha mlevenih
300 g marmelade od kajsija
3 kašičice Dr. Oetker Arome vanila
300 g čokolade za kuvanje crne
100 g čokolade za kuvanje bele
6 kašika/e ulja

Priprema

Priprema

1

U sud sipajte mleveni keks, mlevene orahe i marmeladu od kajsija. Promešajte pa dodajte aromu vanile, a onda nastavite sa mešanjem dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od smese odvajajte po 25 g i pravite kuglice. Ostavite da se ohlade dok topite čokoladu.

2

Crnu čokoludu otopite sa 4 kašike ulja, a belu sa 2 kašike ulja. Crnu čokoladu sipajte u keramičku šolju ili čašu, a belu u dresir kesu.

3

Bombicu zabodite na drveni štapić. Umočite u crnu čokoladu, malo otresite višak, a onda prelijte belom čokoladom i nastavite, držeći za drveni štapić, da treskate i pomerate bombicu levo-desno da se ocedi višak čokolade. Provucite kroz žičani stalak tako da bombica ostane gore, a štapić izvučete dole. Nastavite sa glaziranjem preostalih bombica. Ostavite da se čokolada stegne, a onda ih skinite sa stalka i prebacite u papirne korpice.

4

Napomena

Od ove količine, ako pravite bombice od 25 g, možete napraviti 30 komada. Kada skidate bombice sa stalka, nemojte golim rukama, jer će ostati trag od prstiju, a čokolada se otopiti, već koristite  higijenske rukavice od lateksa ili navucite čistu kesu za zamrzivač. Koristite manje papirne korpice, prečnike 2 cm.