Flag

Voćni hleb

1 kolač
Srednje teško
40
Savršen voćni hleb u venac kalupu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Voćni kolač možete da pripremite i do 4 dana ranije. Bez glazure ga odlično možete zamrznuti.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Venac kalup (Ø 26 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Biskvitno testo
100 gsuvih smokava
100 gkajsija sušenih
4 komadajaja
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže)
150 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gkandiranih pomorandži (oranžat)
100 glešnika seckanih
Glazura
150 gšećera u prahu
1 ravna kašičicacimeta
2 kašika/eruma
1 kašikavode
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Prvo sitno iseckajte sušene kajsije i smokve. Zagrejte rernu. Podmažite kalup i pospite brašnom. Biskvitno testo: Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i koru od pomorandže u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte sušeno i kandirano voće i seckane lešnike. Sipajte u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite voćni hleb da odstoji oko 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

2

Glazura

Prosejte šećer u prahu i pomešajte sa cimetom. Dodajte rum i vodu i mešajte dok ne dobijete ujednačenu gustu smesu. Premažite kolač glazurom i ostavite da stoji dok se glazura ne stegne.

  • Voćni kolač možete da pripremite i do 4 dana ranije. Bez glazure ga odlično možete zamrznuti.