Za recept Višnja-krem kolač
malo masnoće |
1 kesica | Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile |
1 kesica | Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer |
40 g | šećera |
250 ml | mleka |
200 g | slatke pavlake |
2 tegle | višanja (neto po 350 g) |
300 g | pšeničnog brašna |
3 kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
75 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
125 g | sira nemasnog, neslanog (švapski sir ili kisela pavlaka) |
1 | jaje |
50 ml | mleka |
100 ml | jestivog ulja npr. suncokretovog |
200 g | pšeničnog brašna |
na vrh noža | Dr. Oetker Praška za pecivo |
60 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
1 | jaje |
60 g | mekog margarina ili maslaca |
25 g | bele čokolade |
Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju. Dobro ocedite višnje.
Prašak za puding pomešajte sa šećerom i Burbon vanilin šećerom i razmutite u najmanje 6 kašika mleka. Preostalo mleko pomešajte sa slatkom pavlakom i stavite da se kuva, kada provri sklonite sa šporeta. Razmućeni prašak za puding dodajte u tečnost, dobro promešajte i vratite na šporet da se kuva 1 minut. Ostavite puding da se hladi, pritom povremeno promešajte.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ne mesite predugo, testo će se inače lepiti.Testo razvijte na tepsiji.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mikserom (nastavci za mućenje) preradite u fine mrvice. Puding pomoću 2 kašičice nanesite preko testa u hrpicama. Preko celog testa sada ravnomerno rasporedite višnje, a potom i mrvice. Stavite da se peče na sredini rerne.
Temperatura rerne oko 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C
recipe.preparation.gas oko 160 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Kolač ostavite da se hladi na tepsiji, koju ćete staviti na rešetku za kolače. Grubo usitnite čokoladu, stavite je u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i stavite je u vrelu vodu da se čokolada istopi. Obrišite kesicu, isecite jedan mali ćošak i poprskajte kolač otopljenom čokoladom.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: