Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Višnja-krem kolač

Sastojci

Sastojci

Za recept Višnja-krem kolač

Tepsija:

malo masnoće

Nadev:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
40 g šećera
250 ml mleka
200 g slatke pavlake
2 tegle višanja (neto po 350 g)

Testo sa sirom i uljem:

300 g pšeničnog brašna
3 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
125 g sira nemasnog, neslanog (švapski sir ili kisela pavlaka)
1 jaje
50 ml mleka
100 ml jestivog ulja npr. suncokretovog

Mrvice:

200 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
60 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje
60 g mekog margarina ili maslaca

Dodatno:

25 g bele čokolade

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju. Dobro ocedite višnje.

2

Nadev

Prašak za puding pomešajte sa šećerom i Burbon vanilin šećerom i razmutite u najmanje 6 kašika mleka. Preostalo mleko pomešajte sa slatkom pavlakom i stavite da se kuva, kada provri sklonite sa šporeta. Razmućeni prašak za puding dodajte u tečnost, dobro promešajte i vratite na šporet da se kuva 1 minut. Ostavite puding da se hladi, pritom povremeno promešajte.

3

Testo sa sirom i uljem

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ne mesite predugo, testo će se inače lepiti.Testo razvijte na tepsiji.

4

Mrvice

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mikserom (nastavci za mućenje) preradite u fine mrvice. Puding pomoću 2 kašičice nanesite preko testa u hrpicama. Preko celog testa sada ravnomerno rasporedite višnje, a potom i mrvice. Stavite da se peče na sredini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Kolač ostavite da se hladi na tepsiji, koju ćete staviti na rešetku za kolače. Grubo usitnite čokoladu, stavite je u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i stavite je u vrelu vodu da se čokolada istopi. Obrišite kesicu, isecite jedan mali ćošak i poprskajte kolač otopljenom čokoladom.