Flag

Vino torta sa karamel dekorom

1 Torta
Srednje teško
60
Torta za odrasle sladokusce sa vinom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Specijalno mućeno testo
100 gglatkog brašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
100 gmekog maslaca
3 komadajaja
Premazivanje
150 gdžema od šljiva ili šipka
Fil
400 mlvina belog
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
9 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 gjogurta obranog
250 mlslatke pavlake
Ukrašavanje
100 gšećera
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

Za testo sipajte redom sve sastojke u činiju za mućenje i za kratko vreme umutite mikserom (nastavci za mućenje) glatko testo. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup na re?etku u donjoj trećini rerne i pecite u prethodno zagrejanoj rerni.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ohlađenu koru malo izdubite kašikom, pritom ostavite netaknut rub od oko 2 cm. Obložite koru obručem kalupa. Mrvice izdubljenog testa fino izmrvite. Premažite udubljenji deo kore džemom.

2

Za fil dobro pomešajte vino sa šećerom i Burbon vanilin šećerom. Pripremite želatin prema upustvu sa ambalaže, zagrejte sa malo vina i pomešajte sa preostalim vinom. Držite na hladnom sve dok ne počne da se želira. Umešajte jogurt. Umutite slatku pavlaku i dodajte u fil. Time nafilujte tortu. Pospite mrvicama testa i blago ih pritisnite. Stavite tortu da odstoji u frižideru oko 2 sata.

3

Za ukrašavanje otopite šećer na tihoj vatri. Nanesite karamel na papir za pečenje pomoću varjače, oblikujući šare po želji. Kada se stegnu, pažljivo ih odvojite od papira i ukrasite tortu pre serviranja.