Veganska slojevita torta

Kombinacija maline i čokolade u veganskoj verziji.

7 malih torti

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Veganska slojevita torta

Za koru:

100 g speltinog brašna (tip 630)
50 g mlevenih lešnika
50 g Dr. Oetker Kakao
1,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kašičica cimeta
1 prstohvat soli
120 ml ovsenog mleka
100 g nezaslađenog pirea od jabuka
80 ml javorovog sirupa
70 g kokosovog ulja (tečnog)

Za krem:

200 g svilenog tofua
200 g crne čokolade (veganske)

Za preliv:

100 g malina
2 grančica/e matičnjaka

Priprema

Priprema

Pribor

Pleh (oko 23 x 35 cm), papir za pečenje, kuhinjska  vaga, činije, mikser sa nastavcima, daska za seckanje, nož, šerpa, ručni blender, kesa za ukrašavanje sa nastavcima, (oko  13 mm), modla (Ø 6 cm)

1

Zagrejati rernu (gornji i donji grejač: 180 °C). Obložiti pleh papirom za pečenje. Pomešati u činiji brašno od spelte, lešnike, kakao prah, prašak za pecivo, cimet i so. U drugoj činiji pomešati ovseno mleko, pire od jabuka, javorov sirup i kokosovo ulje. Tečne sastojke umešati u suve, sjediniti i izliti masu u pleh. Peći na srednjoj rešetki rerne oko 15 min, zatim ostaviti da se hladi.

2

U međuvremenu, usitniti čokoladu za preliv i otopiti na pari. Umešajte svileni tofu i istopite zajedno sa čokoladom mešajuću žicom dok masa ne postane glatka. Ostaviti da se hladi oko 10 minuta dok se krem malo ne zgusne.

3

Uz pomoć modle opsecite krugove. Potreban je jednak broj jer su za svaku tortu potrebna 2 kruga. Kratko umešajte fil i napunite kesu za ukrašavanje sa nastavkom. Istisnite male tačke krema na podlogu, zatim položite drugu koru i istisnite još krema. Ponoviti postupak. Ukrasiti tortu sa malinama i matičnjakom i ostaviti da se hladi do serviranja.

Savet

Od ostatka kore možete napraviti popse ili rum bombice. Kako biste ovo napravilii, izmrvite ostatak kore i pomešajte sa preostalim kremom ili istopljenom čokoladom (dodajte malo ruma za rum bombice), oblikujte loptice i ostavite da se hladi. Za popse, loptice stavite na drveni štapić i umočite u otopljenu čokoladu. Dekorišite po želji. Ukoliko ne volite javorov sirup, možete koristiti i sirup od agave. Ukoliko želite da pravite bezglutenski verziju, možete koristiti kokosovo ili bademovo brašno umesto speltinog. Možda će biti potrebno da se tečni sastojci malo prilagode jer je npr. kokosovo brašno u osnovi vlažnije od pšeničnog.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: