Uskršnji venac

Pripremite najmekšu uskršnju pogaču koja je veoma dekorativna.

1 Pogača

Zahteva određeno umeće 55 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnji venac

Testo:

500 g brašna tip 400
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
70 g putera/maslaca
300 ml mleka

Za premazivanje:

1 jaje
susam

Dodatno:

jaja
1 pakovanje Dr. Oetker Carmin 4 boje za jaja
malo ulja
malo sirćeta

Priprema

Priprema

1

Za testo u posudi pomešati brašno, šećer, so i suvi kvasac. U šerpici na srednjoj temperaturi otopiti puter, zatim dodati mleko i promešati. Istopljeni puter sa mlekom dodati u smesu sa brašnom i umešati ručno ili uz pomoć miksera.

2

Mesiti otprilike 10 minuta dok ne nastane glatko testo. Testo prekriti i ostaviti na toplom da nadođe sat i po vremena. Nakon toga premesiti i ostaviti testo ponovo da nadođe sat-sat i po vremena.

3

Testo iseći na 3, 4 ili 8 jednakih delova, formirati štapiće, napraviti pletenicu od istih a zatim pletenicu spojiti u krug i napraviti venac. Testo prebaciti u kalup obloženim pek pairom i ostaviti da odstoji još 15 minuta.

4

U venac utisnuti jedno ili više svežih jaja koja su prethodno premazana uljem. Umutiti jedno jaje, premazati venac i posuti susamom.

5

Venac peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta. Nakon pečenja ostaviti venac da se prohladi, izvaditi sveža jaja i na njihovo mesto ubaciti ofarbana jaja.

6

Uputstvo za upotrebu proizvoda Carmin 4 boje za jaja

Sa svakom od 4 raspoložive kesice postupiti na sledeći način: Rastvoriti sadržaj kesice u 700 ml ključale vode. U dobijeni rastvor dodati 5 kašika 9% sirćeta i dodati ranije skuvana jaja. Jaja ostaviti potopljena 2-4 minuta dok se ne postigne željena nijansa. Jaja se ne kuvaju u boji. Po želji, jaja se nakon bojenja, mogu premazati jestivim uljem kako bi se dobio poseban sjaj. Detaljnije informacije nalaze se na pakovanju proizvoda. Ukoliko je ljuska jaja propustljivija, može doći do prolaska boje kroz ljusku, do samog jajeta. Boje za jaja nisu štetne, ukoliko su pripremljene prema navedenom uputstvu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: