Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnje zeke

Male zeke za Vaše mališane

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnje zeke

Kvasno testo:

250 g mekog brašna prosejanog
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 prstohvat soli
60 g mekog margarina ili maslaca
250 ml mleka mlakog
1 jaje
1 žumance
70 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
rendana kora limuna (1 limuna)

Premazivanje i ukrašavanje:

1 jaje umućeno
5 g suvog grožđa (nekoliko zrna)
malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Kvasno testo

Brašno dobro pomešajte sa suvim kvascem, dodajte preostale sastojke i muteći mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom oko 5 minuta najvećom brzinom, umesite glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se ne udvostruči.Testo blago pospite brašnom, izvadite iz činije i na radnoj površini još jednom kratko promesite. Podelite testo na 10 jednakih delova. Odvojite po 1/3 od svakog za glavice i manje delove za repiće.Velike komade testa oblikujte u rolne, krajeve malo istanjite i oblikujući nogice, malo ih zasecite. Položite rolne kao telo na papirom za pečenje obloženu tepsiju, premažite umućenim jajetom i malo razvucite krajeve.Komadiće testa za glavice oblikujte poput suze. Na oštrim krajevima zasecite uši i položite glavicu na telo. Testo za repiće oblikujte u kuglice i nalepite na telo. Premažite glavice i repiće umućenim jajetom. Utisnite suvo grožđe u testo kao oči. Ostavite zeke da odstoje na toplom mestu, dok se ne uvećaju za trećinu.

Temperatura rerne o nama 190 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 170 °C

Nivo rerne: donja

2

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pospite zeke blago šećerom u prahu.Odgovarajući proizvodi:Suvi kvasac Vanilin šećer

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste