Flag

Uskršnja voćna torta

16 Porcija/e
Srednje teško
90
Kremasta torta sa neodoljivom kombinacijom fila od vanile i maline.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kore
6jaja
300 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
120 mlvode
120 mlulja
280 gbrašna
40 gDr. Oetker Kakao
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Vanila fil
600 mlmleka
120 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
400 mlslatke pavlake (biljne)
Malina fil
500 gmalina (zamrznute)
100 gšećera
90 gDr. Oetker Gustin
200 mlvode
80 gputera/maslaca
Dekoracija
3 kesiceDr. Oetker Šlag pene
200 mlmleka
120 gčokolade
250 gmalina svežih
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

Kore

Peku se 2 kore prečnika 24 od ukupne količine sastojaka, pa se seku na 2 da se dobiju 4 kore.

2

Umutiti žumanca sa vodom i uljem, pa dodati u to kakao, brašno i prašak za pecivo. Umutiti zasebno belanca sa šećerom i vanilin šećerom. Umešati smešu sa žumancima u umućena belanca.

Peći 2 kore prečnika 24 cm u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 25 minuta.

3

Pomešati u šerpici mleko, šećer, puding i kuvati na srednjoj temperturi uz mešanje da se zgusne. Umutiti slatku pavlaku sa kremfiksom. Spojiti ohlađen puding sa slatkom pavlakom.

4

Pomešati u šerpici maline, šećer i 80 ml vode i zagrevati na srednjoj temperaturi da se sve poveže. Pomešati gustin i ostatak vode. Dodati smešu sa gustinom u šerpicu i skuvati da se zgusne. U vruć fil umešati puter, prekriti i ostaviti da se hladi.

5

Slagati tortu sledećim redosledom: kora, malina fil, vanila fil, završava se slaganje korom. Umutiti šlag sa mlekom, naneti ga preko poslednje kore i na celu tortu. Dekorisati komadićima čokolade i malinama.