Uskršnja torta

Svečana uskršnja kremasta torta.

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 22 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tepsija:

papir za pečenje

Biskvitno testo:

25 g maslaca
2 komada jaja
2 komada žumanca
2 kašika/e vode vrele
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g oljuštenog, mlevenog badema

Smesa od belanaca za kore i ukrašavanje:

2 komada belanaca
1 prstohvat soli
50 g šećera
100 g šećera u prahu

Glazura:

50 g čokolade

Fil:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
3 kašika/e vode hladne
150 g jogurta
1 pakovanje bobičastog voća duboko smrznuto
1 kašika soka od limuna
500 g slatke pavlake

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Otopite maslac u maloj šerpi i ostavite da se ohladi. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Odledite voće i ocedite.


2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) umutite jaja, žumanca i vrelu vodu muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i dodajte u smesu u roku od jednog minuta, pa mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte u smesu muteći mikserom najmanjom brzinom. Na kraju dodajte badem i maslac, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite ga. Istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, skinite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo skinite papir sa kojim se kora pekla i presecite je dva puta vodoravno.


3

Smesa od belanaca

Prvo obložite tepsiju papirom za pečenje. Smanjite temperaturu rerne. U činiji za mućenje pomešajte belanca i so, mutite mikserom najvećom brzinom sve dok ne dobijete čvrst sneg. Umutite tako čvrsto da ostane vidljiv zarez nožem. Muteći i dalje najvećom brzinom, postepeno dodajte šećer. Prosejte šećer u prahu i dodajte ga u umućenu smesu. Sipajte smesu u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 5 mm). Na pripremljenu tepsiju našpricajte 2 okrugle ploče (Ø 14 cm). Osim toga našpricajte štapiće (5,5 cm i 4 cm dužine). Za zeke našpricajte "glave" i "tela" u različitim veličinama. Stavite tepsiju u rernu.

Temperatura rerne otprilike 100 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 80 °C

recipe.preparation.gas otprilike 120 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Puslice sa papirom za pečenje skinite sa tepsije i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.


4

Glazura

Grubo usitnite čokoladu, otopite je na pari, na tihoj vatri. Time sastavite zeke, ukrasite im lica. Kore od puslica (gornju i donju stranu) premažite preostalom glazurom i ostavite da se stegne.


5

Fil

Potopite želatin prema uputstvu, tako da nabubri. Pomešajte voće, jogurt i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike jogurt smese sa želatinom, potom dodajte i preostalu smesu. Kada smesa počne da se želira, dodajte slatku pavlaku.Spojite sve biskvitne i sve puslica kore filom i premažite ih sa spoljne strane. Malu puslica tortu položite na veliku biskvitnu tortu i ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Malo pre serviranja tortu ukrasite štapićima i zekama.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: