Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnja torta

Svečana uskršnja torta

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 22 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tepsija:

papir za pečenje

Biskvitno testo:

25 g maslaca
2 jaja
2 žumanca
2 kašike vode vrele
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g oljuštenog, mlevenog badema

Smesa od belanaca za kore i ukrašavanje:

2 belanaca
1 prstohvat soli
50 g šećera
100 g šećera u prahu

Glazura:

50 g čokolade

Fil:

1 kesica Dr. Oetker Želatina belog mlevenog
3 kašike vode hladne
150 g jogurta
1 pakovanje bobičastog voća duboko smrznuto
1 kašika soka od limuna
500 g slatke pavlake

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Otopite maslac u maloj šerpi i ostavite da se ohladi. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Odledite voće i ocedite.

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) umutite jaja, žumanca i vrelu vodu muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i dodajte u smesu u roku od jednog minuta, pa mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte u smesu muteći mikserom najmanjom brzinom. Na kraju dodajte badem i maslac, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite ga. Istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, skinite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo skinite papir sa kojim se kora pekla i presecite je dva puta vodoravno.

3

Smesa od belanaca

Prvo obložite tepsiju papirom za pečenje. Smanjite temperaturu rerne. U činiji za mućenje pomešajte belanca i so, mutite mikserom najvećom brzinom sve dok ne dobijete čvrst sneg. Umutite tako čvrsto da ostane vidljiv zarez nožem. Muteći i dalje najvećom brzinom, postepeno dodajte šećer. Prosejte šećer u prahu i dodajte ga u umućenu smesu. Sipajte smesu u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 5 mm). Na pripremljenu tepsiju našpricajte 2 okrugle ploče (Ø 14 cm). Osim toga našpricajte štapiće (5,5 cm i 4 cm dužine). Za zeke našpricajte "glave" i "tela" u različitim veličinama. Stavite tepsiju u rernu.

Temperatura rerne o nama 100 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 80 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Puslice sa papirom za pečenje skinite sa tepsije i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

4

Glazura

Grubo usitnite čokoladu, otopite je na pari, na tihoj vatri. Time sastavite zeke, ukrasite im lica. Kore od puslica (gornju i donju stranu) premažite preostalom glazurom i ostavite da se stegne.

5

Fil

Potopite želatin prema uputstvu, tako da nabubri. Pomešajte voće, jogurt i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike jogurt smese sa želatinom, potom dodajte i preostalu smesu. Kada smesa počne da se želira, dodajte slatku pavlaku.Spojite sve biskvitne i sve puslica kore filom i premažite ih sa spoljne strane. Malu puslica tortu položite na veliku biskvitnu tortu i ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Malo pre serviranja tortu ukrasite štapićima i zekama.

Nutritivne vrednosti za recept Uskršnja torta

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 4kJ
1kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 9g 0.79g
recipe.nutrition.carbohydrate 6g 0.52g
recipe.nutrition.protein 4.50g 0.39g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

 Dr. Oetker kao poslodavac

Poslodavac po Vašem ukusu

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u kompaniji Dr. Oetker
0 Odabrali ste