Trobojna čokoladna torta

Pravo čokoladno zadovoljstvo

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Trobojna čokoladna torta

Kalup sa štipaljkom (26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Trifel-kanaše smesa:

300 g mlečne čokolade
300 g slatke pavlake
50 g mekog maslaca

Svetli kanaše:

150 g bele čokolade
150 g slatke pavlake
50 g mekog maslaca

Mućeno testo:

100 g mekog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja
75 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e kakao praha (neslađenog)
50 g čokolade za kuvanje grubo rendane

Dodatno:

50 g bele čokolade
1 kašika jestivog ulja

Priprema

Priprema

1

Trifel-kanaše

Prethodnog dana pripremite kanašee. Grubo usitnite čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.

2

Svetli kanaše

Grubo usitnite belu čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.2.

3

Narednog dana podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje.

4

Mućeno testo

Mikserom penasto umutite maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i mutite dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih pola minuta dodajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu iz nekoliko puta. Na kraju dodajte rendanu čokoladu, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki na srednjem nivou rerne.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: srednja

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Odvojite koru pažljivo od kalup i istresite je na rešetku za kolače, skinite papir i ostavite da se ohladi. Premestite koru na tacnu i obložite je očišćenim obručem kalupa.

5

Fil

Prvo umutite ohlađeni svetli kanaše pomoću miksera, muteći najmanjom brzinom. Sipajte u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (prečnika oko 12 mm). Našpricajte na koru 3 kruga sa razmakom od oko 1,5 cm. Sada umutite takođe ohlađeni Trifel-kanaše, pa pomoću šprica našpricajte ca. polovinu kanašea u prazan prostor na kori. Preostali Trifel-kanaše pažljivo razmažite preko cele površine, tako da pokrijete bele krugove. Ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.

Pažljivo odstranite obruč kalupa. Sada fino usitnite belu čokoladu i rastopite je zajedno sa uljem na pari. Sipajte smesu u kesicu za zamrzivač, odsecite mali ćošak kesice i poprskajte čokoladu preko torte. Držite tortu na hladnom mestu sve do serviranja.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: