Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Trobojna čokoladna torta

Pravo čokoladno zadovoljstvo

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Trobojna čokoladna torta

Kalup sa štipaljkom (26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Trifel-kanaše smesa:

300 g mlečne čokolade
300 g slatke pavlake
50 g mekog maslaca

Svetli kanaše:

150 g bele čokolade
150 g slatke pavlake
50 g mekog maslaca

Mućeno testo:

100 g mekog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja
75 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e kakao praha (neslađenog)
50 g čokolade za kuvanje grubo rendane

Dodatno:

50 g bele čokolade
1 kašika jestivog ulja

Priprema

Priprema

1

Trifel-kanaše

Prethodnog dana pripremite kanašee. Grubo usitnite čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.

2

Svetli kanaše

Grubo usitnite belu čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.2.

3

Narednog dana podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje.

4

Mućeno testo

Mikserom penasto umutite maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i mutite dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih pola minuta dodajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu iz nekoliko puta. Na kraju dodajte rendanu čokoladu, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki na srednjem nivou rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Odvojite koru pažljivo od kalup i istresite je na rešetku za kolače, skinite papir i ostavite da se ohladi. Premestite koru na tacnu i obložite je očišćenim obručem kalupa.

5

Fil

Prvo umutite ohlađeni svetli kanaše pomoću miksera, muteći najmanjom brzinom. Sipajte u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (prečnika oko 12 mm). Našpricajte na koru 3 kruga sa razmakom od oko 1,5 cm. Sada umutite takođe ohlađeni Trifel-kanaše, pa pomoću šprica našpricajte ca. polovinu kanašea u prazan prostor na kori. Preostali Trifel-kanaše pažljivo razmažite preko cele površine, tako da pokrijete bele krugove. Ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.

Pažljivo odstranite obruč kalupa. Sada fino usitnite belu čokoladu i rastopite je zajedno sa uljem na pari. Sipajte smesu u kesicu za zamrzivač, odsecite mali ćošak kesice i poprskajte čokoladu preko torte. Držite tortu na hladnom mestu sve do serviranja.

0 Odabrali ste