Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Trobojna čokoladna torta

Pravo čokoladno zadovoljstvo

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Trobojna čokoladna torta

Kalup sa štipaljkom (26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Trifel-kanaše smesa:

300 g mlečne čokolade
300 g slatke pavlake
50 g mekog maslaca

Svetli kanaše:

150 g bele čokolade
150 g slatke pavlake
50 g mekog maslaca

Mućeno testo:

100 g mekog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja
75 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašike kakao praha (neslađenog)
50 g čokolade za kuvanje grubo rendane

Dodatno:

50 g bele čokolade
1 kašika jestivog ulja

Priprema

Priprema

1

Trifel-kanaše

Prethodnog dana pripremite kanašee. Grubo usitnite čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.

2

Svetli kanaše

Grubo usitnite belu čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.2.

3

Narednog dana podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje.

4

Mućeno testo

Mikserom penasto umutite maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i mutite dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih pola minuta dodajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu iz nekoliko puta. Na kraju dodajte rendanu čokoladu, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki na srednjem nivou rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Odvojite koru pažljivo od kalup i istresite je na rešetku za kolače, skinite papir i ostavite da se ohladi. Premestite koru na tacnu i obložite je očišćenim obručem kalupa.

5

Fil

Prvo umutite ohlađeni svetli kanaše pomoću miksera, muteći najmanjom brzinom. Sipajte u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (prečnika oko 12 mm). Našpricajte na koru 3 kruga sa razmakom od oko 1,5 cm. Sada umutite takođe ohlađeni Trifel-kanaše, pa pomoću šprica našpricajte ca. polovinu kanašea u prazan prostor na kori. Preostali Trifel-kanaše pažljivo razmažite preko cele površine, tako da pokrijete bele krugove. Ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.

Pažljivo odstranite obruč kalupa. Sada fino usitnite belu čokoladu i rastopite je zajedno sa uljem na pari. Sipajte smesu u kesicu za zamrzivač, odsecite mali ćošak kesice i poprskajte čokoladu preko torte. Držite tortu na hladnom mestu sve do serviranja.

Nutritivne vrednosti za recept Trobojna čokoladna torta

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 4kJ
1kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 6g 0.43g
recipe.nutrition.carbohydrate 4g 0.29g
recipe.nutrition.protein 3g 0.22g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

 DR. OETKER KAO POSLODAVAC

Poslodavac po Vašem ukusu

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u kompaniji Dr. Oetker
0 Odabrali ste