Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Trileće

Recept za Trileće, neodoljivo sočnu poslasticu sa prelivom od malina.

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Trileće

Testo:

6 jaja
1 prstohvat soli
150 g šećera
50 ml ulja
200 g brašna
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Za zalivanje:

500 ml pavlake za kuvanje
1 litar mleka
1 kašičica Dr. Oetker Arome vanila

Preliv:

400 g malina smrznutih
150 g šećera

Priprema

Priprema

1

Odvojiti belanca od žumanaca. Dobro umutiti žumanca, burbon vanila aromatizovani šećer i ulje i ostaviti sa strane. U drugoj posudi napraviti sneg od belanaca u koji se doda prstohvat soli. U sneg uz mešanje polako dodavati žumance sa šećerom. Uz lagano mešanje varjačom dodati brašno i prašak za pecivo.

2

Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nasuti masu za kolač. Peći na 180 °C oko 30 minuta.

3

Kada je kolač gotov ostaviti ga da se malo ohladi i izvaditi iz pleha.

4

U pleh sipati pavlaku, a zatim vratiti kolač u pleh tako da gornja (sa koricom) strana kolača bude dole.

5

Kolač izbockati čačkalicom i preliti mlekom u koje se doda aroma vanile.

6

Iseći kolač i ostaviti da dobro upije mleko i pavlaku.

7

Za to vreme u manjoj šerpi ušpinovati maline sa šećerom na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje dok se ne dobije slatki voćni preliv. Preliti kolač.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste