Flag

Trileće

8 Porcija/e
Srednje teško
60
Recept za Trileće, neodoljivo sočnu poslasticu sa prelivom od malina.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
6 komadajaja
1 prstohvatsoli
150 gšećera
50 mlulja
200 gbrašna
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Za zalivanje
500 mlpavlake za kuvanje
1 litarmleka
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
Preliv
400 gmalina smrznutih
150 gšećera
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

Odvojiti belanca od žumanaca. Dobro umutiti žumanca, burbon vanila aromatizovani šećer i ulje i ostaviti sa strane. U drugoj posudi napraviti sneg od belanaca u koji se doda prstohvat soli. U sneg uz mešanje polako dodavati žumance sa šećerom. Uz lagano mešanje varjačom dodati brašno i prašak za pecivo.

2

Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nasuti masu za kolač. Peći na 180 °C oko 30 minuta.

3

Kada je kolač gotov ostaviti ga da se malo ohladi i izvaditi iz pleha.

4

U pleh sipati pavlaku, a zatim vratiti kolač u pleh tako da gornja (sa koricom) strana kolača bude dole.

5

Kolač izbockati čačkalicom i preliti mlekom u koje se doda aroma vanile.

6

Iseći kolač i ostaviti da dobro upije mleko i pavlaku.

7

Za to vreme u manjoj šerpi ušpinovati maline sa šećerom na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje dok se ne dobije slatki voćni preliv. Preliti kolač.