Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Trileće

Recept za Trileće, neodoljivo sočnu poslasticu sa prelivom od malina.

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Trileće

Testo:

6 jaja
1 prstohvat soli
150 g šećera
50 ml ulja
200 g brašna
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Za zalivanje:

500 ml pavlake za kuvanje
1 litar mleka
1 kašičica Dr. Oetker Arome vanila

Preliv:

400 g malina smrznutih
150 g šećera

Priprema

Priprema

1

Odvojiti belanca od žumanaca. Dobro umutiti žumanca, burbon vanila aromatizovani šećer i ulje i ostaviti sa strane. U drugoj posudi napraviti sneg od belanaca u koji se doda prstohvat soli. U sneg uz mešanje polako dodavati žumance sa šećerom. Uz lagano mešanje varjačom dodati brašno i prašak za pecivo.

2

Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nasuti masu za kolač. Peći na 180 °C oko 30 minuta.

3

Kada je kolač gotov ostaviti ga da se malo ohladi i izvaditi iz pleha.

4

U pleh sipati pavlaku, a zatim vratiti kolač u pleh tako da gornja (sa koricom) strana kolača bude dole.

5

Kolač izbockati čačkalicom i preliti mlekom u koje se doda aroma vanile.

6

Iseći kolač i ostaviti da dobro upije mleko i pavlaku.

7

Za to vreme u manjoj šerpi ušpinovati maline sa šećerom na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje dok se ne dobije slatki voćni preliv. Preliti kolač.