Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Torta - Za nju i njega

Kombinacija voća i čokolade

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta - Za nju i njega

Kalup za voćnu tortu:

malo masnoće

Testo sa sirćetom:

125 g pšeničnog brašna
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
4 jaja
3 kašika/e jestivog ulja
2 kašika/e voćnog sirćeta

Nadev:

400 g slatke pavlake ohlađene
5 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 g maskarpone

Čoko nadev:

1 kašika kakao praha
1 kašika šećera
1 kašičica Dr. Oetker Arome ruma
50 g rendane čokolade za kuvanje

Voćni nadev:

1 kašika šećera
1 rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže)
100 g ribizli smrznutih

Ukrašavanje:

25 g čokolade
6 keksića sa maslacem
nekoliko ribizli

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite kalup. Zagrejte rernu.

2

Testo sa sirćetom

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljem sudu. Dodajte redom preostale sastojke i sve umutite mikserom, muteći prvo najmanjom, potom oko 1 minut najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Rasporedite testo u kalupu, poravnajte i pecite. Nakon pečenja istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

3

Nadev

Potopite i rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Položite koru na tacnu za torte. Umutite slatku pavlaku. U drugoj posudi razmutite maskarpone. Sjedinite slatku pavlaku sa maskarponeom, pa odvojite 4 kašike, koje ćete izmešati sa rastopljenim želatinom. Potom dodajte preostali krem i sve dobro promešajte. Podelite smesu.

4

Čoko-nadev

U jednu polovinu krema umešajte kakao, šećer i aromu. Pažljivo dodajte rendanu čokoladu. Nanesite na jednu polovinu kore i poravnajte.

5

Voćni nadev

U preostali krem umešajte šećer i rendanu koru pomorandže. Pažljivo dodajte smrznute ribizle. Nanesite na drugu polovinu kore i poravnajte.

6

Ukrašavanje

Čokoladu grubo usitnite, stavite u kesicu za zamrzivač, dobro zatvorite i otopite u vodenoj kupki na tihoj vatri. Osušite kesicu, odsecite mali ćošak i topljenom čokoladom prilepite keksiće na ivicu čokoladne polovine torte. Ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata. Pre služenja voćnu stranu ukrasite ribizlama.