Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Torta sa keksom i bananama

Ukusna krem torta sa svežim bananama.

20 Porcija/e

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa keksom i bananama

Potrebno za 1. fil:

900 g kisele pavlake (min. 20% m.m.)
250 g šećera u prahu
600 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
6 banana/e (u zavisnosti od veličine)

Potrebno za 2. fil:

600 ml slatke pavlake (biljnog šlag krema)
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera

Potrebno za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 pakovanje Dr. Oetker Krem kore

Priprema

Priprema

1

Priprema 1. fila

U dubljoj posudi umutiti 900 g kisele pavlake sa 250 g šećera u prahu. Dodati 600 g Mlevenog keksa i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije ujednačena smeša. Fil podeliti na 3 dela.

2

Priprema 2. fila

U dubljoj posudi umutiti 600 ml slatke pavlake (biljnog šlag krema), pa dodati prethodno izmešana 2 kesice Kremfix-a sa 2 kesice vanilin šećera i sve dobro promešati. Fil podeliti na 4 dela.

3

Filovanje kora

Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora - 1. fil od kisele pavlake – kolutovi banane – 2. fil od slatke pavlake. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati 2. filom od slatke pavlake. Napraviti šare po želji, viljuškom.

4

Ukrašavanje

Tortu ukrasiti mlevenim keksom, Dekorima ili po vašoj želji.