Flag

Torta sa keksom i bananama

20 Porcija/e
Jednostavno
60
Ukusna krem torta sa svežim bananama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Potrebno za 1. fil
900 gkisele pavlake (min. 20% m.m.)
250 gšećera u prahu
600 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
6 komadabanana/e (u zavisnosti od veličine)
Potrebno za 2. fil
600 mlslatke pavlake (biljnog šlag krema)
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
Potrebno za ukrašavanje
50 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 pakovanjeDr. Oetker Krem kore
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema 1. fila

U dubljoj posudi umutiti 900 g kisele pavlake sa 250 g šećera u prahu. Dodati 600 g Mlevenog keksa i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije ujednačena smeša. Fil podeliti na 3 dela.

2

Priprema 2. fila

U dubljoj posudi umutiti 600 ml slatke pavlake (biljnog šlag krema), pa dodati prethodno izmešana 2 kesice Kremfix-a sa 2 kesice vanilin šećera i sve dobro promešati. Fil podeliti na 4 dela.

3

Filovanje kora

Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora - 1. fil od kisele pavlake – kolutovi banane – 2. fil od slatke pavlake. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati 2. filom od slatke pavlake. Napraviti šare po želji, viljuškom.

4

Ukrašavanje

Tortu ukrasiti mlevenim keksom, Dekorima ili po vašoj želji.