Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Torta sa jagodama

Osvežavajuća kremasta torta sa jagodama, bez pečenja.

14 Porcija/e

Jednostavno 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa jagodama

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Krem za Belu tortu
2 litra mleka
200 g putera/maslaca
100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
14 kašika/e šećera
1 pakovanje Dr. Oetker Krem kore
200 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
1 kg jagoda
3 kesice Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice

Priprema

Priprema

1

Pripremiti 800 ml mleka. Od toga 600 ml staviti na tihu vatru da proključa. Ostatak, 200 ml mleka dobro izmešati sa sa kremom za belu tortu, pa polako sipatu u ključalo mleko i kuvati mešajući, 1-2 minuta dok se ne zgusne. Skinuti krem sa vatre pa u toplo dodati puter, izmešati da se sve lepo sjedini, a puter istopi. Na kraju dodati 100 g mlevenog keksa. Ostaviti ga da se prohladi.

2

Pripremiti 1 l mleka. Od toga, 800 ml mleka i 14 kašika šećera staviti na tihu vatru i zagrejati do ključanja. Ostatak, 200 ml mleka pomešati sa pudingom, dobro izmešati da nema grudvica i sipati u proključalo mleko. Puding kratko kuvati uz stalno mešanje. Skuvan puding ostaviti da se prohladi, obavezno staviti foliju preko pudinga kako se ne bi uhvatila kora.

3

Pomešati 200 g šlag krema sa 200 ml hladnog mleka i mutiti mikserom nekoliko minuta, dok se ne dobije željena gustina šlaga.

4

Spajanje torte

Kore iseći po kalupu u kojem želite da filujete tortu. Na dno kalupa staviti koru. Oprane jagode iseći na pola, pa ih ređati uz ivicu kalupa. Ohlađeni krem malo izmešati varjačom pa, 1/3 krema namazati preko kore. Krem razvlačiti polako kako se jagode ne bi pomerile, na krem dodati 1/3 pudinga. Na puding staviti drugu koru.

Ponoviti postupak - na koru namazati krem, preko krema puding, pa opet kora. Tako uraditi još jednom. Preko kore naneti umućeni šlag krem.Ostaviti tortu u frižideru da se ohladi, zatim je polako izvaditi iz kalupa, ukrasiti je svežim jagodama i posuti šarenim mrvicama.