Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Torta sa džemom od malina i lešnicima

Idealna poslastica posle Uskršnjeg ručka

12 Porcija/e

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa džemom od malina i lešnicima

Za kalup za tortu (Ø 26 cm):

malo masti

Testo:

200 g pšeničnog brašna
1 kašika Dr. Oetker Praška za pecivo (do vrha puna)
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
1 jaje
1 belance
100 g omekšalog maslaca ili margarina
100 g mlevenih lešnika

Nadev:

100 g džema od malina

Za premaz:

1 žumance
1 kašičica mleka

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Boja za kolače plava
Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Dr. Oetker Cvetići ukrasni mix
Dr. Oetker Cvetići ukrasni mix
Dr. Oetker Cvetići ukrasni mix

Priprema

Priprema

1

Testo

U posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i sve izmešajte mikserom najpre na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko testo. Oblikujte testo u kuglu, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite oko 30 minuta na hladnom. U međuvremenu namastite kalup za tortu i zagejte pećnicu.

Temperatura rerne 180 °C

Nivo rerne: donja trećina

2

Razvucite polovinu testa na dno kalupa i postavite obruč kalupa oko njega.

3

Nadev

Testo u kalupu premažite džemom, ali pri tome ostavite 1 cm uz rub bez džema. Od ostatka testa na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjke debljine olovke. Od komadića testa oblikujte ogradu, sunce i oblake te ih položite na džem. Žumance umitite sa mlekom i time premažite testo. Kalup stavite na rešetku u rerni.

4

Skinite rub kalupa, tortu odvojite od dna, ali je ostavite da se hladi na njemu na rešetki.

5

Ukrašavanje

Kolač po želji ukrasite Dr. Oetker bojama za kolače, i njime „pričvrstite“ i cvetiće na torti.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste