Svičkova na smetane i Medovnik

Priredite pravu gozbu sebi i svojim najmilijima.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 180 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Svičkova na smetane i Medovnik

Svičkova na smetane:

1 kg junećeg ramsteka
100 g slanine masnije
2 šargarepe
0.5 većeg celera
1 koren paškanata
1 glavica crnog luka
4 kašika/e ulja
2 kašika/e šećera
0,5 litra vode
1 kašika suvog začina
1 kašičica bibera mleveni
2 kašika/e senfa
50 ml sirćeta
10 zrna bibera
5 lista/listova lovora
5 - 6 zrna kleke
sok od limuna - 1/2 limuna
rendana kora limuna
2 kašika/e Dr. Oetker Gustin
150 ml pavlake neutralne

Za serviranje:

pire krompir
svež peršun

Kore:

140 g smeđeg šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 jaja
100 g margarina
70 g meda
5 g Dr. Oetker Sode bikarbone
550 g brašna (+za rad)

Fil:

700 g slatke pavlake
70 g šećera u prahu
2 kesice karamel šećera

Dekoracija:

mrvice od pečenih kora

Priprema

Priprema

1

Svičkova na smetane

U većem tiganju zagrejati ulje i propržiti rendano korenasto povrće. Nakon pet minuta, kada povrće malo omekša, dodati sitno seckani luk i ubrzo zatim i šećer. Nastaviti prženje dok šećer ne počne da se karamelizuje. Nakon toga dodati suvi začin, biber, senf i sirće. Sve dobro promešati i nastaviti kuvanje. Dodati slaninu isečenu na sitne kocke, biber u zrnu, kleku i lovor.

2

U dobijeni sos dodati meso u komadu i ostaviti da se kuva pokriveno 3 sata na tihoj temperturi.

3

Kuvano meso izvaditi iz sosa i ostaviti sa strane. Iz sosa u kojem se meso kuvalo izvaditi biber u zrnu, kleku i lovor. Nastaviti kuvanje i dodati sok od pola limuna i rendanu koru jednog limuna. U manju posudu sipati jednu kutlaču sosa i rastopiti gustin. Vratiti sve u šerpu uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice.

4

Sve dobro usitniti štapnim mikserom i na kraju uz mešanje dodati neutralnu pavlaku, dobro promešati .

5

Meso preliti sosom i servirati sa pire krompirom. Posuti svežim peršunom.

6

Medovnik

Umutiti šećer i jaja. U tiganju na umerenoj vatri istopiti margarin i dodati med, dobro promešati uz dodatak sode bikarbone. Kada smesa počne da se peni skinuti sa vatre i prebaciti u smesu gde su šećer i jaja i promešati. Dodati brašno i dobro promešati da se dobije kompaktno, lepljivo testo.

7

Testo prebaciti na obrašnjavljenu radnu površinu obrašnjaviti i iseći na 8 jednakih komada. Svaki komad istanjiti oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara i iseći u oblik kruga. Peći 8 minuta na plehu, obloženom papirom za pečenje, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

8

Ostaviti da se kore ohlade. Preostale komade testa, ostale nakon opšivanja krugova, takođe ispeći i ostaviti da se ohlade. U blenderu ih usitniti kao prezle.

9

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati prah šećer i karamel šećer i sve lagano promešati da se sastojci sjedine.

10

Kolač formirati tako što se prvo postavi jedna kora koja se nafiluje kremom od slatke pavlake, pa preko toga ide druga kora. Nastaviti sve dok se ne potroši sav materijal. I bočne strane prekriti filom, a ceo kolač na kraju posuti mrvicama od pečenih kora.

11

Medovnik ostaviti preko noći u frižideru da se stegne i da kore omekšaju.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: