Flag

Brownies sladoled torta

20 Porcija/e
Srednje teško
90
Neodoljiva kombinacija ukusa, Dr. Oetker Brownies torta.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Patišpanj
1 pakovanjeDr. Oetker Brownies
3jaja
100 mlulja
50 mlvode
Fil
500 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
1 kesicaDr. Oetker Šlag pene
50 gčokolade izrendane
Dodatno
150 gcrnog krema po želji
200 gOreo® keksa
250 mlmleka hladnog
2 kesiceDr. Oetker Šlag pene
35 gčokolade
1 kašikaulja
Picture - Dr. Oetker Brownies
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
1

Patišpanj

U sud za mućenje sipajte sadržaj kesice, dodajte jaja, ulje i vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete glatku smesu. Pripremljenu smesu sipajte u kalup veličine 20-22 cm, prethodno podmazan i obložen papirom za pečenje.

2

Pecite u donjoj trećini, prethodno zagrejane rerne, na 160°C oko 35 minuta.

3

Pečeni patišpanj okrenite i stavite na tacnu, donjom stranom prema gore. Stavite obruč i acetatnu foliju ako je imate ili filujte u kalupu u kome ste pekli patišpanj.

4

Fil

U sud sipajte želatin i prelijte sa 100 ml hladnog mleka. Ostavite 10 minuta da želatin nabubri.

5

U drugi, odgovarajući sud, sipajte burbon vanilu, šećer i 150 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se prohladi, oko 30-45 minuta.

6

U sud za mućenje sipajte šlag penu i prelijte sa 250 ml hladnog mleka. Mikserom umutite, pa dodajte ohlađeno mleko sa želatinom. Špatulom dobro promešajte, pa dodajte rendanu čokoladu.

7

Filovanje

Patišpanj premažite kremom. Preko krema rasporedite izlomljen keks, a onda i pripremljen fil. Prebacite u frižider ili zamrzivač da se fil stegne.

8

Kada se torta ohladila i stegla, izvadite iz kalupa u kome ste filovali.

9

Dekorisanje

U sud za mućenje sipajte šlag penu i mleko. Mikserom umutite. Prefilujte tortu sa svih strana ali ostavite malo šlaga za dekoraciju.

10

Otopite čokoladu i sjedinite sa uljem, pa dekorišite ivice tako da čokolada curi. Na gornjem delu dekorišite ostatkom šlaga i mlevenim keksom.

11

Tortu čuvajte u zamrzivaču ili frižideru, u zavisnosti od toga da li želite sladoled ili klasičnu tortu.