Flag

Švarcvald srca i desert u čaši

12 Porcija/e
Jednostavno
60
Olakšana priprema deserata za sve ljubitelje Švarcvald torte.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Patišpanj
1 pakovanjeDr. Oetker Čokoladni kolač
150 gmaslaca ili margarina
3 komadajaja
50 mlmleka
Beli fil
100 mlmleka hladnog
50 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
250 gmaskarpone sira
Fil od višanja
1 teglakompota od višanja
50 gšećera
30 gDr. Oetker Gustin
100 mlvode
Dodatno
1 gcrnog krema po želji
15 gpečenih lešnika
Desert u čaši
izlomljeni i preostali patišpanj od srca
preostali beli fil
preostali fil od višanja
50 mlčokoladnog mleka
50 mlvišnjevače
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Patišpanj

Umutite maslac i jaja. Dodajte mleko, sadržaj iz kesice i mutite mikserom maksimalnom brzinom oko 1-2 minuta. Pripemljenu smesu sipajte u pleh veličine 20 x 30 cm prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 190-200 °C. Patišpanj ohladite pa isecite srca.

2

Beli fil

U sud sipajte mleko i šlag. Mikserom umutite pa dodajte mascarpone sir. Varjačom promešajte ili kratko mikserom umutite.

3

Fil od višanja

U odgovarajući sud sipajte višnje i sok iz tegle. Dodajte šećer i stavite da provri, a onda dodajte gustin koji ste prethodno razmutili u vodi. Kuvajte kratko na nižoj temperaturi uz mešanje dok ne dobijete želatinastu smesu.

4

Filovanje

Srca vodoravno isecite na dva dela. Na tacnu stavite prvi deo srca, poprskajte čokoladnim mlekom. Beli fil sipajte u poslastičarsku kesu i prefilujte srca po ivici. U sredinu sipajte fil od višanja, pa preklopite drugim delom srca koje takođe poprskate čokoladnim mlekom. Ostavite da patišpanj upije mleko, pa onda gornji deo premažite crnim kremom i pospite seckanim pečenim lešnikom. Dodatno dekorišite kandiranim trešnjama i listićima nane.


Priprema deserta u čaši

U čaše stavite izmrvljen patišpanj. Sjedinite čokoladno mleko i višnjevaču, pa time poprskajte patišpanj. Preko sipajte beli fil, pa fil od višanja, pa ponovo malo belog fila i izmrvljen patišpanj.