Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Švarcvald srca i desert u čaši

Olakšana priprema deserata za sve ljubitelje Švarcvald torte.

12 Porcija/e

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švarcvald srca i desert u čaši

Patišpanj:

1 pakovanje Dr. Oetker Čokoladni kolač
150 g maslaca ili margarina
3 jaja
50 ml mleka

Beli fil:

100 ml mleka hladnog
50 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
250 g maskarpone sira

Fil od višanja:

1 tegla kompota od višanja
50 g šećera
30 g Dr. Oetker Gustin
100 ml vode

Dodatno:

1 g crnog krema po želji
15 g pečenih lešnika

Desert u čaši:

izlomljeni i preostali patišpanj od srca
preostali beli fil
preostali fil od višanja
50 ml čokoladnog mleka
50 ml višnjevače

Priprema

Priprema

1

Patišpanj

Umutite maslac i jaja. Dodajte mleko, sadržaj iz kesice i mutite mikserom maksimalnom brzinom oko 1-2 minuta. Pripemljenu smesu sipajte u pleh veličine 20 x 30 cm prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 190-200 °C. Patišpanj ohladite pa isecite srca.

2

Beli fil

U sud sipajte mleko i šlag. Mikserom umutite pa dodajte mascarpone sir. Varjačom promešajte ili kratko mikserom umutite.

3

Fil od višanja

U odgovarajući sud sipajte višnje i sok iz tegle. Dodajte šećer i stavite da provri, a onda dodajte gustin koji ste prethodno razmutili u vodi. Kuvajte kratko na nižoj temperaturi uz mešanje dok ne dobijete želatinastu smesu.

4

Filovanje

Srca vodoravno isecite na dva dela. Na tacnu stavite prvi deo srca, poprskajte čokoladnim mlekom. Beli fil sipajte u poslastičarsku kesu i prefilujte srca po ivici. U sredinu sipajte fil od višanja, pa preklopite drugim delom srca koje takođe poprskate čokoladnim mlekom. Ostavite da patišpanj upije mleko, pa onda gornji deo premažite crnim kremom i pospite seckanim pečenim lešnikom. Dodatno dekorišite kandiranim trešnjama i listićima nane.

Priprema deserta u čaši

U čaše stavite izmrvljen patišpanj. Sjedinite čokoladno mleko i višnjevaču, pa time poprskajte patišpanj. Preko sipajte beli fil, pa fil od višanja, pa ponovo malo belog fila i izmrvljen patišpanj.