Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Švarcvald kapkejk

Za ljubitelje čokolade i višanja

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švarcvald kapkejk

Osnova:

130 g brašna (tip 400 meko)
170 g šećera
50 g Dr. Oetker Kakao
0,5 kesice Dr. Oetker Praška za pecivo
40 ml ulja
100 g putera/maslaca
2 jaja
170 ml vode
120 g čokolade
12 kašika/e voćnog likera od višanja (rakije, soka)

Krem:

slatke pavlake umućena

Sos od višanja:

100 g višanja
50 ml soka od višanja
2 kašika/e šećera
15 g Dr. Oetker Gustin

Dekoracija:

višnje

Priprema

Priprema

1

Pomešati suve sastojke osim šećera. U drugoj posudi žicom umutiti jaja, šećer, ulje i puter.

2

U umućenu smesu, naizmenično iz 2-3 puta, dodati suve sastojke. Dodati istopljenu ili narendanu čokoladu. Sipati vodu i promešati.

3

Sipati smesu u kalupe za pečenje, do 2/3 zapremine kalupa. Peći na 170 stepeni, bez ventilator, 18-20 minuta. Pečeni su kada se na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravi oblik.

4

Ispečene i ohlađene kapkejkove izdubiti. Zaliti alkoholom 6 kapkejkova, a drugih 6 zaliti sokom od višanja. Sve napuniti sosom od višanja.

5

Za sos, u šerpicu sipati smrznute višnje, usitniti ih štapnim mikserom, kratko prokuvati. U sok od višanja umešati gustin. Sipati u višnje, dodati i šećer i kuvati dok se ne zgusne.

6

Na kapkejkove naneti umućenu i ohlađenu slatku pavlaku. Dekorisati višnjama.