Za recept Stollen Dresden
250 g | brašna tip 00 |
250 g | brašna tip 400 |
10 g | mleka u prahu |
100 g | šećera |
8 g | Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac |
5 g | Dr. Oetker Praška za pecivo |
1 kesica | Dr. Oetker Cimet šećera |
2 kesice | Dr. Oetker Vanilin šećera |
5 ml | Dr. Oetker Arome vanila |
10 ml | Dr. Oetker Arome ruma |
1 komad | jaje |
1 komad | žumance |
200 ml | mleka |
50 g | startera |
50 g | milerama |
3 g | soli |
250 g | putera/maslaca |
100 g | masti |
100 g | brašna tip 400 |
150 g | suvog grožđa |
180 g | kandirane kore pomorandže |
50 g | badema sirovog |
50 g | suvih kajsija |
30 g | brusnica kandiranih |
30 g | limuna kandiranog |
100 ml | ruma |
200 g | bademovog brašna |
nekoliko kapi | ružine vodice |
otprilike 2 - 3 komada | belanaca |
200 g | lešnika |
100 ml | mleka |
100 g | šećera |
50 g | putera/maslaca |
1 komad | belance |
3 g | začina za medenjake |
100 g | putera/maslaca |
30 ml | ruma |
30 ml | soka od pomorandže |
50 g | šećera u prahu |
50 g | Dr. Oetker Limun šećera u prahu |
Umesiti testo od svih sastojaka za osnovno testo. Ručno pomešati sve sastojke za pripremu drugog testa, pa lagano izmešati sa prvim osnovnim testom.
Voće sitno iseći, a suvo grožđe pomešati sa rumom. Sve to pomešati sa dobijenim testom, dobro sjediniti i ostaviti da odstoji 1 sat da fermentiše.
Umesiti domaći marcipan od datih sastojaka, testo ne sme da se lepi za ruke. Oblikovati u valjak kojim se puni testo.
Otopiti puter u mleku i preliti sve sastojke, pa ostaviti da se hladi i stegne, pa od toga isto napraviti valjak kojim se puni testo.
U mlečno istopljen puter dodati rum i sok pomorandže, pa tom glazurom premazati vruće pečene Stollene.
Gotovo testo izvaditi na brašnjavu površinu i rasklagijati ga, zatim ga seći na kocke željene veličine, pa sa jednog kraja rolati ili marcipan ili nadev od lešnika, a sa druge strane urolati prazno. Dobijene kolače staviti da narastaju 30-40 minuta i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C. Dok ne porumene. Kada su kolači gotovi premazati ih glazurom dok su vrući, pa kada se ohlade posuti šećerom u prahu i limun šećerom u prahu.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: