Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šarlota od jagoda

Brzo i ukusno

1 Kolač

Komplikovano 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šarlota od jagoda

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm):

prozirna folija

Biskvitno testo:

3 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Gustina

Fil:

150 g marmelade od jagoda
250 g jagoda
4 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
150 ml jogurta ()može i sa ukusom vanile
50 g šećera
200 g slatke pavlake

Dodatno:

100 g marmelade od kajsija
3 kašike vode

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite tepsiju papirom za pečenje, pritom papir savijte na otvorenoj strani tepsije oblikujući rub.

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer i dodajte u smesu u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Testo poravnajte u tepsiji. Stavite odmah da se peče.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite, istresite na šećerom posuti papir za pečenje, a papir za pečenje sa kojim se biskvit pekao ne skidate i ostavite pecivo da se ohladi. Sada pažljivo skinite papir za pečenje i preostalu „kožicu". Sa kraće strane biskvitne ploče odsecite 11 cm široku traku i pripremite je za donju koru.

3

Jagoda-jogurt fil

Provucite marmeladu kroz sito, time premažite biskvit i pažljivo umotajte u rolat. Isecite rolat na 17 kriški debljine dobrih 1 cm. Četvrtasti kalup obložite što je moguće ravnije prozirnom folijom. Obložite dno i bočne strane kalupa sa po 5 kriški rolata, na kraće strane stavite po jedno parče. Jagode operite, očistite i sitno iseckajte. Potopite želatin prema uputstvu. Pomešajte jogurt sa šećerom. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Prvo sjedinite 4 kašike jogurt smese sa želatinom, potom pomešajte sa preostalim jogurtom. Kada smesa počne da se želira, sjedinite sa slatkom pavlakom. Na kraju dodajte jagode. Fil pažljivo sipajte u pripremljeni kalup, poravnajte i preklopite trakom od biskvita, koju ste ostavili po strani. Pažljivo pritisnite i ostavite da stoji u frižideru najmanje 2 sata. Istresite tortu na tacnu i pažljivo skinite foliju. Provucite marmeladu od kajsija kroz sito, pomešajte sa vodom i kratko prokuvajte. Pomoću četkice premažite ceo kolač.

Nutritivne vrednosti za recept Šarlota od jagoda

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 4kJ
1kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 9g 0.83g
recipe.nutrition.carbohydrate 6g 0.55g
recipe.nutrition.protein 4.50g 0.41g
0 Odabrali ste